Sou a: Inici / Noticies / Igualada ja disposa del Servei de Primera Acollida

Igualada ja disposa del Servei de Primera Acollida

El servei ofereix atenció personalitzada i contempla un conjunt d’accions i recursos que responen a les seves necessitats de formació i informació.
20-01-2016

El passat mes de desembre, el departament d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Igualada va iniciar el Servei de Primera Acollida, adreçat a les persones que s’empadronen a Igualada, en virtut de la Llei 10/2010 d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya. En el moment de l’empadronament, la tècnica de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) municipal informa el nou veí de l’existència d’aquest servei i facilita la primera cita amb l’agent d’acollida.

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació per facilitar el viure i treballar a Igualada i amb l’objectiu de promoure l’autonomia personal dels usuaris d’aquest servei. És per això que s’ofereix un servei d’informació individual i especialitzat en funció de les necessitats de la persona atesa, contemplant aspectes com ara accés a la sanitat, procés d’inscripció als centres educatius de la ciutat, ubicació i accés a serveis i equipaments locals i un llarg etcètera.

Aquest servei també compta amb un conjunt d’accions formatives, dirigides a les persones estrangeres immigrades, que es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà, un mòdul de coneixements laborals i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana. La superació de tots els cursos s’acredita amb un certificat d’acollida, que posteriorment pot resultar útil en els processos d’estrangeria.

El Servei de Primera Acollida d’Igualada, una iniciativa conjunta amb el departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, està ubicat al Casal Cívic del Passeig (Passeig Verdaguer, 67). L’horari d’atenció al públic és dilluns i dijous de 9 a 13h i cal cita prèvia per accedir-hi.

  • Compartir