Sou a: Inici / Noticies / Igualada liderarà un projecte europeu de tecnologia per fomentar les vocacions científiques sobretot en les noies

Igualada liderarà un projecte europeu de tecnologia per fomentar les vocacions científiques sobretot en les noies

WeSTEMEU pretén reduir la bretxa de gènere en l’àmbit de les STEM i comptarà amb la participació de ciutats de Finlàndia, Grècia, Irlanda entre d’altres
16-02-2023

La regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, ha presentat aquest dimecres el projecte europeu WeSTEMEU que liderarà la ciutat d’Igualada amb l’objectiu de reduir la bretxa de gènere en l’àmbit de les STEM per donar resposta així a les necessitats socials, econòmiques i ambientals del moment, alhora que també pretén reduir la bretxa salarial, al contribuir l’accés de les dones a sectors econòmics més ben remunerats que els sectors tradicionalment femenins.

Illa ha remarcat que el projecte WeSTEMEU té com a objectiu principal millorar els instruments polítics relacionats amb l’augment de l’ocupació femenina en els sectors STEM, els estudis, ha assegurat Illa, demostren que fan falta professionals de les STEM sobretot entre la població femenina. El projecte, liderat per Igualada compta amb partners europeus a les regions de Catalunya, Finlàndia, Lituània, Bucarest, Grècia Occidental, Podkarpackie i Donegal.

Els objectius principals són els Incrementar el percentatge de nenes que escullen currículums científics i tecnològics a secundària. ampliar el percentatge d’alumnes en Graus Universitaris STEM, fomentar l’ocupació femenina en els sectors STEM, promoure la inclusió i la igualtat d’oportunitats en l’accés d’ocupacions de qualitat i reduir la bretxa salarial de gènere a mesura que les dones accedeixin a llocs de feina més ben remunerats.

Illa ha remarcat que les accions que es realitzaran en aquest projecte que compta amb un finançament d’1 milió d’euros per als propers quatre anys son els de promoure les STEM en les etapes més inicials de secundària, per tal d’animar les noies a escollir estudis científics i tecnològics. Becar noies d’entre 12 i 16 anys perquè durant la secundària puguin accedir a activitats extraescolars relacionades amb la ciència i la tecnologia i enfortir els programes de formació a mida per a dones qualificades majors de 45 anys que es troben en situació d’atur o que ocupen llocs de treball poc qualificats, per tal d’empoderar-les, augmentar l’ocupabilitat i reenfocar-les cap a nous sectors professionals amb una alta demanda de perfils qualificats.

 

  • Compartir