Sou a: Inici / Noticies / Igualada obre una nova zona blanca d’estacionament a l’entorn de l’Asil del Sant Crist

Igualada obre una nova zona blanca d’estacionament a l’entorn de l’Asil del Sant Crist

Tindrà capacitat per a 150 vehicles i comptarà amb una zona taronja d’estacionament limitat
21-12-2022
Igualada obre una nova zona blanca d’estacionament a l’entorn de l’Asil del Sant Crist

Obertura zona blanca Asil

L’Ajuntament d’Igualada obrirà dimecres 21 de desembre una nova zona blanca d’estacionament a la ciutat, a l’entorn de l’Asil del Sant Crist, emmarcada entre els carrers de Milà i Fontanals, Sor Rita Mercader, Joan Llimona i Prat de la Riba. Comptarà amb capacitat total de 149 places, 32 de zona taronja d’estacionament limitat gratuït de fins a un màxim de 90 minuts per afavorir la rotació de vehicles i 4 places de mobilitat reduïda. També comptarà amb 4 aparcaments de bicicleta que s’instal·laran properament.

L’ampliació de la vorera del carrer Sor Rita Mercader entre Milà i Fontanals i Àngel Guimerà es prevista la seva realització durant l’estiu 2023, coincidint amb període vacacional.

Amb aquest nova zona blanca, l’Ajuntament sumarà places d’estacionament gratuït a un barri en què eren necessàries i responent a les demandes de comerciants, veïns i centres educatius de la zona. D’altra banda, aquest nou espai també serà un bon punt d’estacionament per a les persones que hagin de fer tràmits a la comissaria o que assisteixin a les activitats que s’organitzen al recinte municipal de l’Escorxador.

Per tal que la nova àrea d’estacionament esdevingués un nou espai verd per la zona i s’integrés de forma natural amb el seu entorn, s’han plantat 20 espècies diferents d’arbres i plantes i el terra es cobert amb grava per tal d’assegurar el drenatge quan plogui.  

Amb l’habilitació d’aquest nou aparcament gratuït, sumat al del barri del Sant Crist del que s’estan executant les obres, Igualada arribarà a les prop de 2.000 places de zona blanca i taronja aquest 2022, 10 anys després de començar a impulsar aquests espais que tenen l’objectiu de crear zones d’aparcament properes als eixos comercials i de serveis per fomentar que s’aparqui el vehicle i s’accedeixi a aquestes zones a peu, pacificant d’aquesta manera la circulació i garantint una millor rotació en els estacionaments.

Les obres d’aquest nou aparcament gratuït que van començar al setembre, han tingut una durada de tres mesos i han comptat amb un finançament de la Diputació de Barcelona. 

  • Compartir