Sou a: Inici / Noticies / Igualada tindrà una zona d'esbarjo per gossos a la primavera

Igualada tindrà una zona d'esbarjo per gossos a la primavera

L’espai, delimitat amb tanques, permetrà que els propietaris puguin deixar lliures al seu interior els gossos de races no perilloses.
20-01-2016

L’Ajuntament d’Igualada preveu posar en funcionament, al llarg de la propera primavera, la primera àrea d’esbarjo per a gossos de la ciutat. Segons ha explicat aquest dimecres el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, s’ubicarà en un terreny de titularitat municipal situat al barri de Set Camins, a la confluència dels carrers de Les Comes i La Pobla de Claramunt. Actualment, en aquesta parcel·la ja hi ha una zona verda i un parc infantil i ara es treballarà per afegir-hi aquesta zona per als gossos, en un espai lliure de 980 m2 que fins ara no ha tingut una utilitat definida.

Els gossos podran fer ús de l’espai sense necessitat d’estar lligats, excepte les races considerades potencialment perilloses, que hauran de portar corretja i morrió posats. De fet, segons ha explicat Pont, la intenció de l’Ajuntament és valorar, conjuntament amb els col·lectius de propietaris de gossos amb els quals ja fa temps que hi ha converses per a crear un espai com aquest, la idoneïtat de dividir també aquest espai en dues parts, una per a gossos grans i una altra per a gossos petits.

Tot el perímetre de l’espai estarà delimitat per tanques que tindran una alçada suficient per tal que els animals no les puguin saltar. A l'interior hi haurà bancs, perquè hi puguin seure els propietaris, expenedors de bosses per recollir els excrements, papereres on dipositar-les i una font amb un abeurador adequat perquè els gossos puguin beure sense dificultats. Al costat de les portelles d'accés, hi haurà rètols que informaran sobre l'obligació que tenen els propietaris de recollir els excrements i, per tant, de contribuir al manteniment del bon estat de l'espai. També s’indicarà l’obligatorietat que tots els gossos que en facin ús tinguin posat el xip identificatiu i estiguin al dia de la cartilla de vacunacions, entre altres normes d’ús. A banda de la cura diària de l’espai, que serà responsabilitat dels usuaris, l’Ajuntament en farà un manteniment periòdic i els tractaments de desinsectació necessaris.

Aquest espai vol afavorir la socialització dels gossos i, com ja succeeix en altres ciutats, pot esdevenir un espai on els propietaris puguin relacionar-se. A la llarga podrà ser, doncs, una zona on realitzar activitats vinculades com ara tallers d’agility, demostracions d'obediència bàsica, iniciació al canicross o xerrades de veterinaris que puguin respondre consultes dels usuaris. Tot plegat, tal i com ha afegit Jordi Pont, s’emmarca paral·lelament en la campanya de foment d’actituds cíviques Tu ets el millor exemple, aportant una eina que faciliti als ciutadans que tenen gossos el compliment de la normativa a la via pública.

  • Compartir