Sou a: Inici / Noticies / Igualada oferirà el Ciri Votiu dissabte 18 de setembre a Montserrat

Igualada oferirà el Ciri Votiu dissabte 18 de setembre a Montserrat

El consistori tornarà a organitzar un autobús gratuït per a tots aquells que vulguin assistir a l’ofrena del Ciri Votiu a Montserrat
10-09-2021

El proper dissabte 18 de setembre, l’Ajuntament d’Igualada tornarà a oferir el Ciri Votiu de la ciutat d’Igualada a la Verge de Montserrat, juntament amb les entitats i institucions igualadines que enguany celebren un aniversari destacat. L’acte tindrà lloc durant la missa conventual de les 11 del matí, a la Basílica de Montserrat. Posteriorment a les 12,05h, els igualadins seran rebuts pel Pare Abat en audiència especial a la Sala de la Façana de la porteria del Monestir.

Aquest acte habitualment es realitzava durant el primer semestre de l’any, però la situació sanitària i les restriccions a causa de la Covid han provocat que s’hagi posposat al setembre. La flexibilització d’algunes de les mesures establertes fins ara han permès, també recuperar de nou la sortida gratuïta en autobús per poder assistir a l’ofrena.

Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Igualada organitza una sortida gratuïta amb autocars des de l’Estació d’autobusos, el mateix dissabte dia 18 de setembre, a les 9,00h del matí en la què es mantindran totes les mesures d’higiene i distanciament establertes. La tornada a Igualada serà també amb autocars i es sortirà de Montserrat a les 14,00h.

Els interessats que vulguin utilitzar aquest mitjà de transport gratuït poden inscriure’s fins el 16 de setembre al telèfon núm. 93 8031950 ext. 2537 (Departament de Protocol) o bé a les oficines d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament.

Aquesta tradició, recuperada a la dècada dels anys ’90, recorda que fa gairebé cinc segles, l’any 1.515, per evitar una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els Consellers d’Igualada van decidir demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri. Any rere any, el vot de poble va anar renovant-se.

 

  • Compartir