Sou a: Inici / Noticies / Igualada organitza una marxa exploratòria dins dels actes de l’agenda del 25N, dia internacional per l’eliminació de les violències vers les dones

Igualada organitza una marxa exploratòria dins dels actes de l’agenda del 25N, dia internacional per l’eliminació de les violències vers les dones

L’activitat es troba dins l’agenda d’actes organitzada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i pretén explorar com els espais condicionen la percepció de seguretat
17-11-2022

Com cada any els ajuntaments de la Conca d’Òdena organitzen conjuntament una agenda d’actes i activitats en el marc del 25N, el dia internacional per l’eliminació de les violències vers les dones.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, ha re marcat que en la societat actual “les violències masclistes es poden expressar de moltes formes i maneres, i l’objectiu és donar eines per identificar-les, i també generar consciència per eradicar-les”.

Dins les activitats de l’Agenda 25N Igualada ha organitzat un teatrefòrum al Centre Cívic Montserrat el proper dimecres 30 de novembre que sota el títol “I sinó qui ho farà?” vol reflexionar sobre com transformar les situacions de desigualtat que han esdevingut cròniques dins l’àmbit familiar.

Els propers 22 i 29 de novembre es faran dues activitats centrades en preparar i executar una marxa exploratòria a la ciutat per detectar espais o zones que puguin esdevenir insegures o puguin transmetre la sensació d’inseguretat per les dones. El primer dia es farà un treball previ per preparar la marxa i el segon dia, el 29 de novembre, es durà a terme la marxa i se n’extrauran diverses conclusions, propostes i reflexions. Es tracta d’una activitat exclusivament per a dones i persones no binàries per la qual cal inscriure’s al web de l’ajuntament d’Igualada.

Tambés s’ha preparat una exposició sobre violència masclista en la parella i un curs d’autodefensa feminista, organitzat pel departament de Joventut a Cal Badia. En aquest curs es parlarà de com avaluar situacions de risc, millorar la comunicació, gestionar l’espai, avaluar les situacions de risc que es perceben, millorar la comunicació i l’autodefensa física.

  • Compartir
Pertany a: