Sou a: Inici / Noticies / Igualada participa en el Let’s Clean Up Europe! diumenge 9 de maig

Igualada participa en el Let’s Clean Up Europe! diumenge 9 de maig

Igualada se suma a una jornada de neteja al voltant del riu amb inscripció prèvia i seguint els protocols del PROCICAT
26-04-2021

Aquest proper 9 de maig, a partir de les 10 del matí, Igualada se sumarà al Let’s Clean Up Europe!, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure alhora accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment.

A Igualada, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament organitza una jornada de neteja amb la col·laboració de l’empresa Graphic Packaging International que ha aportat material per a la recollida. La jornada és oberta al públic però cal inscriure’s prèviament al web medi.ambient@aj-igualada.net, o trucant a l’ajuntament. El punt de trobada es comunicarà una vegada realitzada la inscripció.

La jornada es planteja com una passejada vora riu on, a mesura que s’avança, els participants recullen la brossa trobada al pas i, en la mesura del possible, la separen per tipologies: envasos, vidre, paper i  resta o rebuig.

És recomanable que les persones participants duguin pantalons i sabates tancades i còmodes, gorra, crema solar i beguda, preferentment en cantimplora o envàs reutilitzable, per evitar la generació de residus.

L’activitat preveu mesures de prevenció amb motiu de la Ccovid-19 i també amb mesures individuals que hauran de seguir les persones que hi participin.

• Es lliuraran guants de protecció per a la recollida dels residus.

• Es disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic.

• En tot moment caldrà mantenir una distància de seguretat entre persones de 2m

• L’ús de la mascareta és obligatori.

• Si es tenen símptomes compatibles amb la Covid o s’ha estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, cal quedar-se a casa.

  • Compartir