Sou a: Inici / Noticies / Igualada participa en una jornada de treball sobre la tecnologia 5G en l’àmbit de l’atenció sociosanitària

Igualada participa en una jornada de treball sobre la tecnologia 5G en l’àmbit de l’atenció sociosanitària

La trobada ha servit per exposar casos concrets on s’aplica aquesta tecnologia i fer propostes de projectes per desenvolupar en l’Àrea5G
16-04-2021

Aquesta setmana s’ha realitzat de forma telemàtica la primera sessió de treball sobre la tecnologia 5G a la vegueria del Penedès. En aquesta primera trobada la sessió ha tractat sobre la Tecnologia 5G aplicada a l’atenció sociosanitària.

L’ha reunió s’ha realitzat dimarts 13 d’abril i ha estat impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona, Mobile World Capital, la Fundació i2Cat i la Generalitat de Catalunya.

La sessió ha tingut una primera part oberta al públic on s’han exposat els objectius d’aquestes trobades digitals i una segona tancada als experts del sector on s’han definit projectes en els que cal treballar i s’han explicat casos concrets d’aplicació del 5G en la salut.

A la sessió hi han participat: Dani Marco, director general d'Innovació i Economia Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la generalitat de Catalunya; Rosa Paradell, innovation bussines developement de i2Cat; Tomeu Sabater, programa manager de 5G Barcelona; Jara Forcadell, Programe manager Àrea de 5G i2Cat i Conxi Martínez, regidora d’empresa innovació i hisenda de Vilanova i la Geltrú

Per part de l’ajuntament d’Igualada l’encarregat de participar en aquesta sessió ha estat el regidor de Mobilitat i Sostenibilitat Miquel Vives que ha posat en valor l’aposta d’Igualada per la innovació. Vives ha parlat de “la forta aposta d’Igualada per la formació sociosanitària amb el 4DHealth, l’Hospital Universitari i el nou Campus Salut com a clars motors de coneixement”. Vives ha assegurat, també, que la tecnologia “5G forma part del futur d’Igualada, l’Anoia i el país”

Des de l'Ajuntament d'Igualada també s’espera que l'Àrea 5G contribueixi a un accés descentralitzat als fons de reactivació econòmica europeus NextGenerationEU en el marc del gran projecte de país per potenciar les Àrees 5G en el que s'està treballant des del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. 

  • Compartir