Sou a: Inici / Noticies / Igualada planeja aprofitar les plantes baixes per crear habitatge assequible i accessible

Igualada planeja aprofitar les plantes baixes per crear habitatge assequible i accessible

La proposta consisteix a modificar el Pla General d’Ordenació Urbanística per tal de permetre l’ús residencial -és a dir, com habitatge- en planta baixa
17-02-2021

L’alcalde, Marc Castells, i la tinenta d’alcalde Carlota Carner han explicat aquest dimecres la proposta per modificar el Pla General d’Ordenació Urbanística per tal de permetre l’ús residencial -és a dir, com habitatge- en planta baixa. Aquesta ampliació d’usos es permetria només en aquells carrers que no són comercials, per tal de preservar el dinamisme d’aquells trams amb més activitat comercial.

La responsable de l’àrea d’Urbanisme ha destacat que “la idea és que no es modifiquen els usos, sinó que s’amplien. Per tant, en aquests trams que no són comercials i en què es permetrà habitatge, se segueix permetent l’ús comercial”.

Per definir quins trams serien comercials i quins no, Carner ha explicat que s’han aplicat i encreuat dos paràmetres. D’una banda, s’han analitzat tots els usos existents a dia d’avui en planta baixa, assignant puntuació en funció de si és un local comercial actiu o buit, si és un solar sense edificar, habitatge, edificació buida, etc. I també s’han analitzat els metres quadrats de façana comercial i els metres quadrats de façana total del tram d’unitat comercial.

A partir d’aquesta anàlisi, s’han definit tres tipus de trams/carrers. D’una banda, hi ha els eixos viaris terciaris o comercials, en què no es permet l’ús d’habitatge en planta baixa, de manera que s’hi mantenen els usos actuals. Hi ha, també, els eixos viaris mixtos, en què es mantindran els usos de la part de la façana, però en què es permetrà l’ús d’habitatge en planta baixa a la part que no dona a la via pública. I, finalment, hi ha els eixos viaris oberts, no comercials, en què es permetrà, a més de l’ús comercial, el d’habitatge en planta baixa.

Carner ha destacat que la modificació té diversos objectius, entre els quals ha esmentat la creació d’entre 1.200 i 2000 nous habitatges, un alt percentatge del quals hauran de ser de protecció oficial; la regeneració de la trama urbana, a través de la rehabilitació d’edificacions actualment obsoletes i l’activació de locals que ara estan buits o tancats, i afavorir l’activitat econòmica

Per la seva banda, l’alcalde, Marc Castells, ha destacat que aquesta proposta serà determinant per al futur de la ciutat d’Igualada i ha subratllat també el doble objectiu de fer habitatge assequible i accessible i la generació d’activitat econòmica. En aquest sentit, ha definit que l’actuació “suposa una política d’habitatge moderna, transformadora, progressista, agosarada, que és la que Igualada necessita en aquests moments”.

La proposta es posarà a consideració del Ple municipal en la sessió d’aquest mes de febrer i Marc Castells ha demanat la corresponsabilitat de la resta de grups polítics per tirar-la endavant.

Les persones interessades a tenir més informació sobre aquest projecte poden sol·licitar-la a través de l'adreça de correu electrònic: plantabaixa@aj-igualada.net.

  • Compartir