Sou a: Inici / Noticies / Igualada posa en marxa el nou Espai Salut

Igualada posa en marxa el nou Espai Salut

Aquest és un nou recurs públic que concentrarà des d'ara diferents serveis de l’àmbit de la salut mental a la ciutat d'Igualada
14-12-2016

Aquest dimecres, 14 de desembre, s’ha dut a terme la inauguració del nou Espai Salut d’Igualada, un nou recurs públic a l’abast de les entitats i organitzacions que ofereixen serveis en l’àmbit de la salut mental, els malalts i les seves famílies. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Marc Castells, la vicepresidenta 4a de la Diputació de Barcelona i responsable de l’àrea d’Atenció a les Persones, Meritxell Budó i el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari de l’Ajuntament, Fermí Capdevila. També representants de l’Obra Social “la Caixa” i d’institucions i entitats de la comarca que desenvolupen la seva activitat en aquest àmbit, com l’Associació per a la Rehabilitació del Malalt Mental de l’Anoia (ARMPA) i el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA).

L’edifici on s’ubica aquest recurs és l’antic Centre Arian, a la Plaça d’Espanya, que va quedar en desús el 2015, moment en què l’activitat de centre de dia del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) es va traslladar a les noves instal·lacions del barri Montserrat. Les obres d’adequació de l’Espai Salut han tingut un cost aproximat d’uns 40.000 euros, havent rebut per a aquesta finalitat diferents ajuts de la Diputació de Barcelona, de l’Obra Social “la Caixa”, del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El nou Espai Salut té una superfície total de 530m2, repartits en dues plantes totalment accessibles, majoritàriament diàfanes i sense barreres arquitectòniques, amb capacitat per allotjar els diferents serveis i activitats que s’hi desenvoluparan. És un edifici cèntric i ben comunicat i per tant, és de fàcil aproximació, tant amb vehicle particular com amb transport públic.

L’Espai Salut acull els Serveis de Promoció de la Salut Mental i el Benestar Emocional de l’Ajuntament d’Igualada, el Centre de Dia i Espai Terapèutic del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), el Club Social AIDAR i el projecte Visc al matí de l’Associació per la Rehabilitació del Malalt Mental de l'Anoia (ARMPA), el programa Activa’t x la salut mental i l’Espai Situa’t de la Federació de Salut Mental de Catalunya i el departament de Salut de la Generalitat i l’Equip de Valoració de la Discapacitat i la Dependència del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. A banda, hi ha altres projectes en desenvolupament, com ara grups d’ajuda mútua, formació de cuidadors o tallers per a col·lectius, que podrien tenir també cabuda en aquest centre.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir