Sou a: Inici / Noticies / Igualada presenta el CD i llibret del concert homenatge al mestre Joan Just

Igualada presenta el CD i llibret del concert homenatge al mestre Joan Just

El disc recull el concert del novembre de 2022 pel 125è aniversari del seu naixement
28-09-2023
Igualada presenta el CD i llibret del concert homenatge al mestre Joan Just

concert Just

El proper dimecres, 4 d’octubre tindrà lloc la presentació del CD i del llibret del concert que  va fer el 2022 en homenatge al 125è aniversari del naixement del mestre Joan Just Bertran. Serà a les 19.30 h a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música d'Igualada-Conservatori Mestre Joan Just. L'acte comptarà amb els parlaments de l'alcalde d'Igualada Marc Castells, el comissari de l'any Just 125 Daniel Mestre, i el director de la discogràfica FiCTA Martí Ferrer. L'acte, obert al públic amb aforament limitat, acabarà amb la interpretació de la cançó 'El crepúsculo de Joan Just'.

Durant la presentació es lliurarà una còpia del CD amb la gravació del concert, enregistrat al Teatre de l'Ateneu d'Igualada el novembre de 2022 dins dels actes de la Capitalitat cultural catalana d'Igualada, a tots els músics i formacions que hi van participar: el Cor de l'Escola Municipal de Música i Conservatori de Grau Professional Mestre Joan Just i Bertran, el pianista Joaquim Font, la soprano Sandra Roset, el Cor Exaudio, el Cor d'Homes d'Igualada, la Coral Mixta d'Igualada, la Cobla Terres de Marca, la Banda Municipal d'Igualada, i la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia i Orquestra Terres de Marca.

La direcció artística del disc ha anat a càrrec de Daniel Mestre i Dalmau, de l'enregistrament, mescles i masterització se n'ha encarregat Enric Giné – Tasso Laboratori de So i els enregistraments han estat gentilesa de Discos de l'Abadia de Montserrat i Catalunya Música. També s'ha comptat amb la col·laboració i suport de Contrapunt – Plataforma per a la promoció d'activitats musicals, Arxiu Comarcal de l'Anoia, Abadia de Montserrat, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Catalunya Música, Federació Catalana d'Entitats Corals, Teatre Ateneu d'Igualada, Comissió Cavalcada dels Reis d'Igualada, Escola Municipal de Música d'Igualada-Conservatori Mestre Joan Just, família Elmeua Just, Ajuntament d'Igualada, el Departament de Cultura d'Igualada i el suport de la Diputació de Barcelona. A més, el CD compta amb una biografia del Mestre Just en català i anglès, i la lletra de les cançons que el componen.

Amb la presentació del cd i llibret del concert es finalitza l’any Just, en el que s’ha  commemorat el 125è aniversari del mestre, que és el dia 5 d’octubre.

  • Compartir