Sou a: Inici / Noticies / Igualada rebrà 6’8 milions d’euros per la rehabilitació de barris i habitatges

Igualada rebrà 6’8 milions d’euros per la rehabilitació de barris i habitatges

La subvenció, que prové dels fons europeus Next Generation, permetrà actuar a cinc barris de la ciutat en 355 habitatges
01-09-2022

Aquest dijous 1 de setembre, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha presentat a Igualada el Programa de barris per a la rehabilitació d’habitatges. Es tracta d’una línia de subvencions amb finançament dels fons europeus Next Generation destinats a la regeneració urbana i la rehabilitació residencial que s’atorguen a diferents ciutats que han presentat projectes de millora del parc residencial i l’urbanització de barris.

En el cas d’Igualada la consellera ha explicat que el projecte presentat per la ciutat rebrà una subvenció total, els propers anys, de 6’8 milions d’euros que es destinaran a motivar i recolzar la rehabilitació i millora de l’eficiència energètica, l’accessibilitat i la conservació dels habitatges d’àmbits vulnerables de la ciutat i també a la millora de l’urbanització d’aquests barris.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha valorat molt positivament aquesta subvenció “que és una de les més grans aconseguida per Igualada”. Castells ha remarcat que aquesta subvenció és “fruït de trucar a les portes i que s’obrin, de la feina excel·lent dels serveis tècnics i de la planificació estratègica de ciutat en l’àmbit de l’habitatge”.

Castells ha destacat que aquesta inversió complementa la feina endegada en l’àmbit de l’habitatge. En el mandat anterior es va fer un inventari pisos buits, “actualment s'està fent el nou Pla Local d’Habitatge i tenim una Oficina Local d’Habitatge que està fent una gran feina”. A banda hi ha hagut inversions noves de parc d'habitatge social, subvencions per la rehabilitació d’habitatges per lloguer assequible i projectes de masoveria urbana.

El mes de juny d’aquest any va presentar-se el projecte que definia els barris i habitatges que podien entrar en aquesta subvenció que en total suposa una inversió d’11 milions d’euros. El projecte contempla el finançament a través de la subvenció atorgada per la Generalitat i un cofinançament a través de l’Ajuntament i dels propietaris dels habitatges de la resta d’inversió.

La proposta presentada, que inclou cinc barris de la ciutat i a un parc de 355 habitatges, s’han definit a partir de criteris de conservació exterior, d’antiguitat, situació socioeconòmica i volum dels blocs per fer viable la inversió. 

Després de l’anàlisi, es van definir els següents àmbits d’actuació amb els barris i edificis on cal intervenir:

Barri de La Masuca (60 habitatges)

Set Camins, Avinguda Gaudí (63 habitatges)

Nucli antic, (16 habitatges)

Barri del Rec, Sant Antoni de Baix (96 habitatges)

Barri de Montserrat (120 habitatges)

La subvenció contempla, també, una partida pressupostària per la millora de l’entorn públic d’aquests barris.

  • Compartir