Sou a: Inici / Noticies / Igualada rebrà 875.000€ per fer millores en escoles públiques de la ciutat

Igualada rebrà 875.000€ per fer millores en escoles públiques de la ciutat

El Conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat en una visita a la ciutat, aquesta inversió que prové dels Fons Next Generation
16-09-2022

El Conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Jaume Giró, ha visitat aquest dijous al matí Igualada per anunciar una inversió de 875.000€ en tres centres educatius de la capital de l’Anoia. Aquesta inversió prové de l’intrument REACT-UE dels fons europeus Next Generation EU per fer reformes en centres escolars i d’assistència primària.

El Conseller Giró ha explicat que l’objectiu d’aquestes millores en escoles és “estalviar energia i dotar l’alumnat d’uns equipaments confortables i de qualitat que els facin més fàcil l’aprenentatge”.

Concretament les actuacions que es duran a terme a Igualada l’any vinent són a l’Institut Joan Mercader on es milloraran les cobertes, el sistema de calefacció i il·luminació amb una inversió de 568.401€, a l’Institut Pere Vives s’actuarà en la millora de la calefacció, la ventilació i la il·luminació amb una inversió de 224.000€ i a l’escola Ramon Castelltort es farà una inversió en millora de cobertes de 56.000€.

Marc Castells, Alcalde d’Igualada, ha valorat molt positivament aquesta subvenció que dona resposta “a llargues reivindicacions per fer inversions a les escoles i instituts públics de la ciutat”. Castells ha explicat que, l’any vinent, aquesta inversió serà complementada per l’Ajuntament amb aportacions municipals “dins del programa d’inversions en escoles que es fa cada estiu des de fa deu anys per millorar i modernitzar els centres educatius d’Igualada”.

La visita del Conseller s’ha iniciat amb la signatura al llibre d’Honor de la ciutat, seguida d’una reunió amb l’alcalde, Marc Castells. Finalment el Conseller Jaume Giró, acompanyat de l’Alcalde i la Tinent d’Alcalde, Patrícia Illa, han conegut un dels instituts que rebrà aquesta inversió l’any vinent, l’Institut Joan Mercader.

  • Compartir