Sou a: Inici / Noticies / Igualada reclama la continuïtat de l'oficina liquidadora

Igualada reclama la continuïtat de l'oficina liquidadora

La futura estructura de l’Agència Tributària Catalana contempla una quinzena d’oficines, cap d’aquestes a la capital de l’Anoia.
21-09-2016

L’Ajuntament d’Igualada reclamarà al departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya que replantegi l’estructura de la nova xarxa d’oficines de l’Agència Tributària de Catalunya, que implicaria el tancament de l’oficina liquidadora que opera a la capital de l’Anoia, situada al carrer Tarragona.

Segons ha argumentat aquest dimecres l’alcalde, Marc Castells, recentment s’ha presentat el pla de desplegament de la hisenda catalana, que contempla una quinzena d’oficines en ciutats com Terrassa, Sabadell, Vic, Manresa o Vilafranca del Penedès i, en canvi, suposa la desaparició d’algunes oficines liquidadores com la que actualment ofereix serveis a Igualada i que gestiona, per exemple, els impostos sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats o sobre successions i donacions.  

Castells ha explicat en roda de premsa que “les treballadores de l’actual oficina liquidadora local d’Igualada ens han traslladat la seva inquietud davant la imminència amb què la Generalitat sembla voler aplicar aquesta estructura i les conseqüències que tindrà”. L’alcalde argumenta que “Igualada no es pot permetre perdre serveis, no podem tolerar que els nostres ciutadans i empreses perdin drets per l’aplicació d’aquest nou model”. Considera que “és inacceptable, és un error de forma que ningú hagi informat aquest Ajuntament d’aquesta decisió” i avança que “defensarem davant la Generalitat que Igualada ha de tenir una oficina de gestió integral de tributs, com les capitals del seu entorn”.

Aquest debat va centrar bona part del ple municipal del mes de setembre, celebrat aquest dimarts i, de fet, es van debatre dues mocions relacionades.

  • Compartir