Sou a: Inici / Noticies / Igualada recupera el celler de l'antic sindicat de Vinyaters

Igualada recupera el celler de l'antic sindicat de Vinyaters

El celler d'Igualada, obra de Cèsar Martinell, es va aixecar entre els anys 1921 i 1922 i ara s'ha recuperat després d'un procés impulsat per la cooperativa AgroIgualada.
23-08-2016

Igualada ha recuperat aquest estiu una construcció històrica, el celler i molí de l'oli de l'antic Sindicat de Vinyaters. Aquesta és una edificació obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, que va ser un important referent i que va construir una quarantena de cellers arreu del país a principi del segle passat, amb clares influències de Gaudí i Puig i Cadafalch.

El d'Igualada es va aixecar entre els anys 1921 i 1922 i ara, després d'un procés de consolidació, recuperació i millora de l'accessibilitat impulsat per la cooperativa AgroIgualada, amb la col·laboració de l'Ajuntament, aquest espai es reobre a la ciutat. Tots dos estudien ja conjuntament els possibles usos culturals i divulgatius que se li poden donar a curt termini.

L’acte d’aquest dimarts ha comptat amb les intervencions del president d’AgroIgualada Cooperativa, Xavier Bargalló, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, l’arquitecte responsable de la rehabilitació, Pep Riba, i la historiadora de l’art i especialista en la figura de Martinell, Raquel Lacuesta.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir