Sou a: Inici / Noticies / Igualada recupera la celebració de la Diada de Sant Jordi a la Plaça de Cal Font amb més llibreters i floristes que mai

Igualada recupera la celebració de la Diada de Sant Jordi a la Plaça de Cal Font amb més llibreters i floristes que mai

Sota el lema “Entra a la Llegenda” la celebració d’aquest any comptarà amb 21 parades de llibres i roses i 32 estands d’entitats
13-04-2022

El regidor de Promoció de la Ciutat, Miquel Vives, ha presentat aquest dimecres les activitats previstes per la celebració de la Diada de Sant Jordi el proper dissabte 23 d’abril. Vives ha explicat que després de dos anys aquesta és la Diada del retorn a la Plaça de Cal Font amb l’objectiu “que sigui una diada com la d’anys anteriors celebrada per tothom i sense aforaments”. Vives ha destacat que “la festa, preparada de forma coordinada amb llibreters i floristes, tornarà amb molta força i ganes a la plaça de Cal Font per lluir com sempre”.

De 8 del matí a dos quarts de 10 del vespre de dissabte, un total de 21 parades de llibreters i floristes ocuparan l’espai de Cal Font. Es tracta de l’any en què la diada comptarà amb més parades recuperant l’essència de la festa. A més de les parades de llibres i roses també tindran parada el Museu de la Pell i l’emissora municipal Ràdio Igualada. El departament de Joventut també serà present a la plaça presentant un projecte Impuls, que forma part dels processos participatius. En aquest cas han fet un conte escrit per diversos infants d'Uganda, i el dia de Sant Jordi faran tallers inspirats per aquests contes i es crearan diversos ninots i figures que s'enviaran a l'escola dels nens d’Uganda autors del llibre.

El carrer adjacent a la plaça de Cal Font, davant del mural de Fontcoberta, acollirà 32 entitats que també seran presents a la festa. Una d’aquestes parades serà de l’Hospital d’Igualada que, mitjançant una parada de llibres de segona mà a un preu simbòlic, recaptarà fons per la reforma de l’Hospital de dia Oncològic, una campanya de mecenatge que es va engegar a inicis de març. Els llibres que es posaran a la venda per Sant Jordi, més de 150, han estat donats pels professionals de l’Hospital d’Igualada, en una iniciativa interna que s’ha dut a terme al llarg del mes d’abril i que ha estat tot un èxit. Durant la diada, a la parada també hi haurà professionals en actiu i jubilats de l’hospital que, de manera voluntària, s’encarregaran de fer la venta i, alhora, d’explicar a la ciutadania el projecte i fer-los partícips de la campanya.

Parada d’escriptors i il·lustradors locals

La presentació ha comptat amb la presència de l’editor Javier Fernández, impulsor des de fa anys de la parada d’autors locals a la Diada de Sant Jordi d’Igualada. En aquesta ocasió, aquest estand comptarà amb un total de 15 escriptors i escriptores i il·lustradors i il·lustradores. Fernández ha explicat que es tracta de “l’any amb més presència d’autors que seran a la parada amb la voluntat de donar visibilitat als seus treballs. L’impulsor d’aquest punt d’autors locals ha destacat el fet que des de fa cinc anys aquesta parada cada vegada té més notorietat i ajuda a visibilitzar més autors.

Ambientació de llegenda

En motiu de l’any de la Capitalitat de la Cultura, aquest any s’ha volgut visualitzar aquest punt neuràlgic de la diada amb l’eslògan, “Entra a la llegenda”, de manera que tots els carrers que porten a la plaça, es convertiran, per un dia, en part de la llegenda amb el carrer del Cavaller, el carrer de la Princesa, El Carrer del Drac i el carrer de la Rosa . A cada un d'aquests carrers hi haurà un tòtem indicant de quina part de la llegenda es parla, i en el mateix també es podrà llegir la Llegenda de Sant Jordi extreta de la revista Cavall Fort.

A més a més hi haurà diverses actuacions culturals relacionades amb la Llegenda: cançons d'amor i de Sant Jordi, Poemes i contes de Dracs, i actors i actrius interactuant amb els assistents.

 

  • Compartir