Sou a: Inici / Noticies / Igualada recupera la celebració de la Primavera Gran del 19 al 29 de maig

Igualada recupera la celebració de la Primavera Gran del 19 al 29 de maig

L’Ajuntament i l’Associació de Gent Gran proposen un ampli programa conjunt de visites, concerts i espectacles per a la tercera edat
04-05-2022

Després de dos anys l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació de Gent Gran han reprès la celebració de la Primavera Gran que aglutina un ampli programa d’activitats destinades a les persones de la tercera edat de la ciutat. Els actes de la Primavera Gran d’aquest any es realitzaran del 19 al 29 de maig i contemplen diverses sortides i excursions, espectacles i els tradicionals sopars per les persones que han complert 80 anys i pels matrimonis que fa 50 anys que es van casar. En aquesta ocasió s’homenatjaran les persones corresponents als anys 2020, 2021 i 2022 que no es van poder homenatjar en el seu moment per les restriccions de la pandèmia.

La tinenta d’alcalde, Patrícia Illa, acompanyada del president de l’Associació de la Gent Gran, Enric Senserrich, ha estat l’encarregada de presentar les activitats que conformen la Primavera Gran d’aquest any. Illa ha posat en valor la “recuperació d’una activitat molt necessària per als nostres avis i àvies, cal que reprenguem, amb les mesures que siguin vigents a cada moment, el contacte social i les trobades”. A més a més també ha explicat que els actes d’aquesta Primavera Gran “són transversals i compten amb la participació de diversos departaments de l’ajuntament com són el d’Esports,Cultura o Salut. A banda també es fa una aposta pels actes intergeneracionals que facilitin la interacció entre diverses generacions”.

La inauguració de la Primavera Gran 2022 es farà divendres 20 de maig a dos quarts de cinc de la tarda al Casal del Passeig. Amb el grup de cambra de l’Escola Municipal de Música d’Igualada s’inaugurarà una exposició de treballs i manualitats i es faran diversos homenatges als col·laboradors del Casal. Seguidament hi haurà un espectacle de contes i boleros a càrrec de Mònica Torra i Txema Riera.

Dissabte 21 de maig es realitzarà un concert d’Habaneres a la Plaça del Gasogen amb el grup Sons del Mediterrani.

Diumenge 22 serà el torn de la primera sortida amb la caminada Fem Salut per l’Anella Verda d’Igualada. La sortida serà a les 9.30 del matí al Parc Central.  A la tarda hi haurà ball amb el músic Fernando al Casal del Passeig.

Els Músics del Parc seran els encarregats del concert de dilluns 23 de maig al Pati del Museu de la Pell a les 11h del matí.

Dimarts 24 de maig es farà una visita guiada modernista que començarà a les 11 del matí a l’antic edifici de l’Escorxador. A les 18h, a la Biblioteca Central, es presentarà la guia d’audio IGDA impulsada per Ràdio Igualada per conèixer la història i el patrimoni de la ciutat.

Dimecres 25 de maig es realitzarà una matinal d’activitat física al Parc Central a les 10.30 del matí. Ja a la tarda, a les 17h, el Casal del Passeig acollirà el concert del grup Visacos de Capellades amb música dels anys 60, 70 i 80.

Dijous 26 de maig, organitzada des del Casal del Passeig, es farà una excursió a la Sagrada Família de Barcelona que inclou esmorzar, dinar, autocar i una visita guiada a l’interior del temple. A les 20h al Cineclub es passarà la pel·lícula “No Molestar” de 2014.

Divendres 27 de maig l’activitat s’iniciarà a les 11.30 amb una missa a l’Esglèsia de la Soledat seguida d’un dinar de germanor al Casal del Passeig a les 14h.

Una gimcana familiar intergeneracional per compartir activitats amb avis i nets serà l’activitat principal de dissabte 28 de maig de 16.30 a 18.30 a la Plaça de Sant Miquel. És una activitat que es troba en el marc del projecte “Igualada ciutat Jugable” i està oberta a tothom. A la tarda, a les 19h, al Centre Cívic Nord, es farà un espectacle de la Companyia de Dansa Flamenca i Contemporània.

  • Compartir
Pertany a: , ,