Sou a: Inici / Noticies / Igualada recupera la normalitat després de la nevada

Igualada recupera la normalitat després de la nevada

Els equips municipals estan actuant, des de la passada matinada, per a garantir la seguretat i la mobilitat al municipi
28-02-2018

L’episodi de neu que ha afectat Catalunya les darreres 24 hores ha deixat a Igualada un gruix d’aproximadament 10 centímetres –variable segons la zona– i no ha suposat incidències rellevants, més enllà de la interrupció del servei de bus urbà i interurbà i afectacions puntuals també pel que fa al trànsit. Aquest migdia, s’ha rebaixat el Pla Municipal per Risc de Nevades de fase d’Emergència novament a fase d’Alerta i, aquesta tarda, un cop Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzat l'episodi i ha desactivat el pla NEUCAT, l'Ajuntament també ha desactivat el deu pla d'actuació.

Dimarts a la tarda ja es va activar l’alerta del pla, constituint el Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) i activant tant els equips per l'escampada de sal i retirada de neu com el dispositiu especial de trànsit de la Policia Local. La restricció de circulació de vehicles pesants arreu de Catalunya, adoptada per la Generalitat, es va fer extensiva a l’interior d’Igualada. Es van suspendre també, per prevenció, les activitats esportives en totes les instal·lacions municipals.

Al voltant de les 5h de dimecres ha començat la precipitació constant de neu i s’han mobilitzat els equips per escampar sal. A les 7:30h, Protecció Civil ha incrementat el pla de nevades local de la fase d’Alerta a la d’Emergència. Això ha suposat la mobilització de la maquinària de retirada de neu i el tall d’alguns carrers amb fort pendent per part de la Policia Local, com els de Lleida, Òdena, Sant Faust o el Passatge Colomer. Els equips han treballat, seguint el pla d’emergències, prioritzant les vies principals i els accessos als equipaments públics i centres de salut, ampliant l’acció posteriorment a altres indrets de la ciutat. En alguns moments, han arribat a estar actius simultàniament 16 vehicles, 40 operaris i 4 patrulles de la Policia Local. S’han tirat aproximadament 50 tones de sal.

Al migdia s'han anat reobrint progressivament els carrers tancats, un cop hi han passatles màquines de neteja. El servei de bus urbà es va reprendre al voltant de les 14h i el de bus interurbà s'està posant en marxa novament aquesta tarda, a mesura que el Servei Català de Trànsit aixeca les restriccions de circulació a les carreteres per vehicles pesants..

Des del consistori igualadí s’agraeix la col·laboració de la ciutadania a l’hora de seguir les recomanacions de seguretat en les darreres hores. Igualment, s'agraeix la tasca del personal municipal i tots els cossos d'emergències i empreses col·laboradores que han contribuït a minimitzar els efectes de l'episodi.

IMATGES DE L'EPISODI A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir