Sou a: Inici / Noticies / Igualada referma la lluita contra l’incivisme

Igualada referma la lluita contra l’incivisme

La nova Unitat Tramitadora de Sancions agilita la gestió dels expedients sancionadors per infraccions contra les ordenances municipals
15-01-2020

L’Ajuntament d’Igualada ha posat recentment en funcionament la Unitat Tramitadora de Sancions, que té com a finalitat realitzar la gestió integral i fer el seguiment dels expedients sancionadors derivats d’infraccions de les ordenances municipals.

La regidora de Governació, Interior, Hisenda i Organismes Externs, Carlota Carner, ha explicat aquest dimecres que la creació d’aquest instrument administratiu s’emmarca en la lluita contra l’incivisme, que l’Ajuntament s’ha marcat com a prioritat. “El nostre projecte aposta perquè Igualada sigui una ciutat amable, en què, per definició, no hi tinguin cabuda els comportaments contraris al civisme”.

La tinenta d’alcalde, que  ha comparegut acompanyada del cap de la Policia Local, Jordi Dalmases, ha assegurat en aquest sentit que els autors d’acte de vandalisme “no només embruten i fan malbé els nostres carrers, sinó que provoquen importants costos de reparació o reposició d’elements del mobiliari i de l’entorn urbà” i ha asseverat que “tothom té el dret a divertir-se però no a fer actes incívics, l’incivisme no pot tenir impunitat. És en aquest context que la nova Unitat pretén assolir la màxima eficiència temporal entre la denúncia dels fets i l’obertura del corresponent expedient, ja que centralitza un procés que fins ara es feia des de diferents departaments municipals, en funció del tipus d’infracció. “Es tracta, en resum, d’evitar que els procediments administratius s’eternitzin. L’Ajuntament ha de donar una resposta ràpida als comportaments que contravenen la convivència”.

Carlota Carner ha exposat alguns exemples recents d’aquesta eficàcia en la lluita contra el vandalisme, com ara la detenció i immediata obertura de diligències judicials contra dos individus que aquest cap de setmana havien trencat els retrovisors de deu vehicles, o la identificació, gràcies a la col·laboració ciutadana, de les persones que fa unes setmanes van arrancar la bandera instal·lada a la rotonda de l’avinguda d’Àngel Guimerà; s’ha celebrat ja un judici ràpid i els infractors han estat condemnats per un delicte lleu de dany i han de pagar una multa, a més d’indemnitzar l’Ajuntament en concepte de responsabilitat civil.

Un altre exemple són les pintades que van aparèixer per diferents indrets de la ciutat al voltant de les festes de Nadal. En aquest cas la Policia Local ha identificat els responsables i s’han obert 12 expedients sancionadors per la infracció de les ordenances municipals.

La responsable del departament de Governació ha volgut deixar clar que “no som un ajuntament repressor, simplement entenem que vandalisme no pot tenir cabuda en aquesta ciutat” i  ha subratllat que, a banda de l’eficàcia policial i administrativa, l’Ajuntament també aposta per la pedagogia i ha fet i farà campanyes de sensibilització per afavorir els comportaments cívics”. En aquest sentit, ha destacat que “Igualada és una ciutat tranquil·la, neta i agradable. Hi ha una minoria que va en contra d’aquest concepte de ciutat amable i l’Ajuntament hi seguirà actuant amb contundència”. Carner i Dalmases han demanat a la ciutadania que col·labori, en la mesura que sigui possible, en aquesta lluita contra l’incivisme.

  • Compartir