Sou a: Inici / Noticies / Igualada renova la tradició del Ciri Votiu a Montserrat

Igualada renova la tradició del Ciri Votiu a Montserrat

Posteriorment, els assistents han estat rebuts en audiència especial pel Pare Abat, Josep Maria Solé, i li han lliurat diferents obsequis commemoratius
22-04-2017

L’Ajuntament d’Igualada ha encapçalat aquest dissabte, 22 d’abril, la tradicional ofrena del Ciri Votiu de la ciutat a la Mare de Déu de Montserrat. Aquest costum, que es va recuperar a la dècada dels anys ’90 del segle passat, recorda que el 1.515, per evitar una epidèmia de pesta que arribava de Barcelona, els consellers de la vila van demanar protecció a la Mare de Déu fent aquesta ofrena. En aquesta ocasió hi han assistit prop de tres-centes persones que han omplert cinc autocars.

L’alcalde, Marc Castells, ha encès novament el ciri durant la missa conventual i ha llegit un breu escrit recordant l’origen de la tradició i l’històric vincle de la capital de l’Anoia amb Montserrat. Aquest any hi han participat la Coral Merlet, que celebra el 20è aniversari, l’Escola Àuria, que celebra els 50 anys, el Col·legi Jesús-Maria, que en fa 75, i el Col·legi Maristes d’Igualada, que commemora els dos segles de la fundació de la congregació.

Posteriorment, els assistents han estat rebuts en audiència especial pel Pare Abat, Josep Maria Solé, i li han lliurat diferents obsequis commemoratius. L’Ajuntament li ha donat, a més, nous exemplars de la Miscellanea Acqualatensia, destinats a la biblioteca del monestir.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir