Sou a: Inici / Noticies / Igualada renova la tradició del Ciri Votiu a Montserrat

Igualada renova la tradició del Ciri Votiu a Montserrat

L’oferiment i l’encesa del ciri s’han dut a terme durant la missa conventual de dissabte a la Basílica de Montserrat els igualadins han estat rebuts pel Pare Abat
21-04-2018

Aquest dissabte, 21 d’abril, a ciutat d’Igualada ha renovat la tradicional ofrena del Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat.

La comitiva de més de 400 igualadins l’han encapçalat l’alcalde, Marc Castells, i els regidors del consistori i s’ha comptat amb la presència de La Xarxa d’Igualada que aquest 2018 celebra 40 anys, de Creu Roja Anoia que en fa 75, del CF Fàtima que en commemora 50 i de la Rondalla Novaunió que en fa 20.

L’oferiment i l’encesa del ciri s’han dut a terme durant la missa conventual de dissabte a la Basílica de Montserrat i, posteriorment, els igualadins han estat rebuts en audiència especial.

Aquest costum, que es va recuperar a la dècada dels anys ’90 del segle passat, rememora que fa més de cinc-cents anys, concretament l’any 1.515, amb l’objectiu d’evitar l’arribada d’una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els consellers de la vila d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir