Sou a: Inici / Noticies / IGUALADA REORDENA LA MOBILITAT PER A FER-LA MÉS SEGURA PER A VIANANTS I CONDUCTORS, AMB DIVERSES ACCIONS

IGUALADA REORDENA LA MOBILITAT PER A FER-LA MÉS SEGURA PER A VIANANTS I CONDUCTORS, AMB DIVERSES ACCIONS

El nou Agent Comunitari de Seguretat, l’ampliació de carrils bici i una ordenança per a patinets i bicicletes, les noves mesures
22-11-2023
IGUALADA REORDENA LA MOBILITAT PER A FER-LA MÉS SEGURA PER A VIANANTS I CONDUCTORS, AMB DIVERSES ACCIONS

Vives compa

L'Ajuntament d'Igualada ha anunciat un pas ferm cap a un model de mobilitat més segur per als seus ciutadans, amb la implementació de diverses accions innovadores. Destaquen entre elles, la creació de la nova figura de l'Agent Comunitari de Seguretat Vial, la futura ordenança de regulació de la circulació de patinets i bicicletes i el ja iniciat desplegament del carril bici.

El projecte de la nova figura de l’Agent Comunitari (agents de la policia local) començarà a les escoles, amb un enfocament especial cap a les classes de 4t d'ESO, on agents de la Policia Local d'Igualada treballaran per conscienciar i educar sobre l'ús adequat de vehicles de mobilitat personal. Aquesta iniciativa “té com a objectiu formar les noves generacions en una cultura vial responsable i segura” tal i com ha explicat el regidor de mobilitat Miquel Vives en roda de premsa.

Un dels elements clau d'aquesta estratègia és el de reforçar el paper de proximitat dels agents de la Policia Local, que posaran èmfasi en establir connexions amb la comunitat per fomentar una relació de confiança. Aquesta iniciativa serà duta a terme per agents especialitzats que han rebut formació específica en aquest àmbit.

El centre escolar Acadèmia Igualada serà el centre que encetarà aquest programa, i posteriorment es treballarà per expandir-lo a altres instituts de la ciutat, “per garantir  una cobertura ampla i efectiva al màxim nombre de joves de la ciutat” ha especificat Vives.

Una altra mesura significativa és l'ampliació dels carrils bici a la ciutat, una implementació que està en ple desenvolupament amb el nou carril que enllaça el sud de la ciutat amb el nord, passant per l’Avinguda de Balmes, la carretera de Manresa i la zona del polígon. Justament aquesta setmana s’ha obert el tram de la carretera de Manresa, entre el carrer de Joan Maragall i l’escola Garcia Fossas.

“Aquesta acció no només ofereix una alternativa segura i sostenible per als ciclistes i patinadors, sinó que també millora la seguretat de les voreres, donant un impuls a la convivència pacífica entre vianants i vehicles de mobilitat personal”, ja que cadascú disposa del seu espai per moure’s, ha explicat el regidor de mobilitat “i evitem patinets i bicicletes a les voreres”.

El compromís de l'Ajuntament d'Igualada amb la seguretat vial es veurà també reforçat amb una actualització de l’ordenança per regular els patinets elèctrics a Catalunya, en línea amb les directrius establertes per la Direcció General de Trànsit. Aquesta ordenança consolidarà les iniciatives ja en marxa i marcarà un pas més cap a la consecució d'una mobilitat urbana més segura i sostenible.

Amb aquestes accions, l'Ajuntament d'Igualada vol consolidar-se com a referent en la promoció de la seguretat vial i la millora de la mobilitat, posant les bases per un futur més segur i sostenible per a tots els seus habitants.

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat, Miquel Vives ha explicat que “volem consolidar-los com un referent de la promoció de la seguretat vial i millora de la mobilitat. La nostra es una política que aposta per un model de seguretat segura. Parlem de mobilitat i dos conceptes; convivència i pacificació. Convivència, tothom pot anar pel carrer i pacificació, en la línia que el carrer sigui un lloc amable i tranquil. Dos conceptes que construeixen la mobilitat segura. Les mesures contemplades en aquesta iniciativa tenen com a prioritat garantir la seguretat dels vianants, ciclistes i conductors, així com reduir l'impacte ambiental derivat de l'ús excessiu dels vehicles a motor”. Vives ha afegit que “l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels habitants i fomentar un entorn urbà més sostenible”.

Nou baixador escolar a l’escola bressol L’Espígol

Per optimitzar la seguretat i l'eficiència en les entrades i sortides escolars, s'ha creat també un nou baixador escolar a l'Escola Bressol L’Espígol. Es tracta  d’una zona d’aparcament especial davant el centre, per a facilitar l’arribada i la recollida dels infants  amb vehicle particular i evitar alhora les aglomeracions.

L’escola bressol l’Espígol s’ubica en una àrea amb una gran afluència de trànsit escolar, una zona que aplega diversos centres educatius com els instituts Pere Vives Vich i Milà i Fontanals, així com l’escola Emili Vallés. En aquest darrer centre ja es va fer una intervenció similar, amb “molts bons resultat resultats” segons Miquel Vives.

Aquesta acció s'emmarca dins del projecte Camins Escolars, el qual no només busca millorar l'accessibilitat sinó també garantir entorns segurs per als estudiants durant els moments de major afluència de persones i vehicles.

Vives ha dit que l’obertura d’aquest nou baixador escolar forma part d'una sèrie de mesures planificades i estudiades amb cura. Es preveuen més accions d'optimització de l'entorn escolar a través del projecte Camins Escolars. Aquestes actuacions estan dissenyades per millorar encara més la seguretat i la comoditat dels estudiants en aquests espais de trànsit.

  • Compartir