Sou a: Inici / Noticies / Igualada rep el jurat avaluador d'ACES Europe

Igualada rep el jurat avaluador d'ACES Europe

Les ciutats que finalment rebin els títols de Ciutat o Capital Europea de l’Esport 2019 es coneixeran a finals d’aquest any
14-05-2018

Igualada rebrà aquest cap de setmana la visita del comitè avaluador de la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe). El jurat internacional que representarà d’aquest organisme, integrat per membres de diferents nacionalitats, valorarà in situ la candidatura de la capital de l’Anoia, que opta a ser reconeguda com a Ciutat Europea de l’Esport de cara a l’any 2019.

Divendres se’ls oferirà una recepció institucional a l’Ajuntament i assistiran a la descoberta del nou Espai Igualadiníssim, al vestíbul del consistori, que en aquesta ocasió es dedica a l’esport igualadí. Durant la seva estada, el comitè també visitarà els equipaments i espais esportius públics d’Igualada: els ja existents, els de recent creació i els que es troben actualment en desenvolupament. Des de fa uns anys, l’Ajuntament està executant el Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals, estretament lligat amb aquesta candidatura.

Coneixeran també l’ampli i divers teixit esportiu igualadí, els clubs i esportistes amb els seus èxits i títols més rellevants, la indústria local vinculada al món de l’esport i el pes que l’esport escolar, la promoció dels hàbits saludables entre la ciutadania o l’esport inclusiu tenen en la vida de la ciutat. Aquest cap de setmana podran viure també en primera persona el seu important batec esportiu, coincidint amb la celebració de dos esdeveniments destacats i diversos com són l’Igualada Urban Running Night Show i el festival aeri Aerosport 2018.

L’Ajuntament els presentarà el dossier de la candidatura i en farà la defensa, posant en valor els principals arguments pels quals Igualada demana la distinció de Ciutat Europea de l’Esport. En base a tots aquests elements i a tot allò que els propis avaluadors vulguin estudiar i tenir en compte, assignaran una puntuació a la capital de l’Anoia. Les ciutats que finalment rebin els títols de Ciutat o Capital Europea de l’Esport 2019 es faran públics a finals d’aquest any.

L’objectiu de la candidatura · La de Ciutat Europea de l'Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l'exercici i l’activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat.

Aquest reconeixement implica, entre altres, una major visibilitat internacional per les ciutats distingides i els seus esportistes i clubs, sumada a l’intercanvi d’experiències i iniciatives amb altres municipis reconeguts i una major capacitat d’atraure esdeveniments esportius de rellevància. El segell l’atorga la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea.

  • Compartir