Sou a: Inici / Noticies / Igualada rep el nou Pla de Senyalització d’Orientació Urbana

Igualada rep el nou Pla de Senyalització d’Orientació Urbana

El document recull deficiències formals i dèficits de senyalització, així com una proposta de futur encaminada a aconseguir una millora pel que fa a la seguretat, eficàcia i comoditat
21-12-2016
Igualada rep el nou Pla de Senyalització d’Orientació Urbana

Foto: DIBA

L’Ajuntament d’Igualada disposa del nou Pla de Senyalització d’Orientació Urbana, un document elaborat per la Diputació de Barcelona. El manual, que analitza a partir de la situació actual els elements a senyalitzar, la forma que s’ha de donar a la senyalització i el lloc on implementar el senyals, ha estat lliurat avui pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l’alcalde, Marc Castells. 

En una primera fase, el treball ha consistit en un inventari exhaustiu de tota la senyalització urbana d’orientació del municipi i en la validació del treball de camp a partir de l’ampliació de l’inventari amb la senyalització que no estava inclosa i que s’ha hagut d’afegir amb l’evolució i creixement de la ciutat i el pas dels anys.

A partir d’aquí, en una segona fase s’ha realitzat el processament de les dades obtingudes durant el treball de camp i en una tercera i última fase, s’han analitzat tota la informació recollida per fer la diagnosi final.

El document conté les deficiències formals i els dèficits de senyalització, així com una proposta de futur encaminada a aconseguir una millora substancial pel que fa a la seguretat, eficàcia i comoditat de la circulació de la ciutat.

El Pla s’aplica a tot l’àmbit urbà del terme municipal però s’han exclòs les zones urbanes per a vianants, que han de tenir una senyalització específica. Una de les directrius principals a l’hora de dissenyar la proposta de senyalització ha estat la minimització del trànsit de pas per dins el nucli urbà, dirigint-lo cap a vies externes que configuren les xarxes interurbanes.

(*informació via Diputació de Barcelona)

  • Compartir