Sou a: Inici / Noticies / Igualada s’adhereix al projecte europeu URBACT Playful Paradigm que treballa per tenir una ciutat més jugable, inclusiva i sostenible

Igualada s’adhereix al projecte europeu URBACT Playful Paradigm que treballa per tenir una ciutat més jugable, inclusiva i sostenible

La finalitat de les actuacions és l'enfocament lúdic de les zones urbanes i zones verdes i l'ús d'aquestes zones per a la inclusió i la participació
18-11-2021

La ciutat d’Igualada s’ha adherit a la xarxa de transferència de bones pràctiques URBACT Playful Paradigm, un projecte europeu amb el qual durant un any, es treballarà per tenir una ciutat més jugable, inclusiva i sostenible. La xarxa està liderada per la  ciutat italiana d‘Udine, la resta de ciutats que participen en aquest projecte són Jegalva (Lituània), Grosuplje (Eslovènia) i Lousa (Portugal).

URBACT és un programa de cooperació territorial europeu que promou a través de l'establiment de xarxes, processos d'aprenentatge i intercanvi entre ciutats, el desenvolupament urbà sostenible i la cerca de solucions pràctiques innovadores i sostenibles que integren la dimensió econòmica, social i mediambiental, per fer front als desafiaments urbans, integrant i millorant les polítiques urbanes i de cohesió.

URBACT Playful Paradigm augmenta la capacitat de les ciutats per respondre als reptes globals, promou la inclusió, la solidaritat intergeneracional, la resiliència i els estils de vida saludables. El joc és un assumpte seriós i pot marcar la diferència per millorar les ciutats del futur. El paradigma lúdic ajuda a repensar el benestar de la comunitat i és adaptable als diferents contextos urbans, ja que el joc és un principi universal practicat per tothom.

La finalitat principal de les actuacions amb el projecte URBACT Playful Paradigm a Igualada és l'enfocament lúdic de les zones urbanes i zones verdes i l'ús d'aquestes zones per a la inclusió i la participació. Igualada vol recuperar els jocs tradicionals de carrer adreçats a totes les edats i obrir els patis escolars fomentant el joc inclusiu i els espais oberts als barris.

Un dels objectius d’Igualada és dotar els parcs i zones verdes de la ciutat, principalment el “Parc Central”, que és una gran zona amb moltes oportunitats, amb zones i elements més lúdics i inclusius, i també transformar els parcs infantils i patis escolars en espais oberts on tothom hi pugui jugar, aprendre i organitzar activitats comunitàries i saludables.

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat el projecte d’un parc d’oliveres i ametllers per als infants de la ciutat que tindrà molta relació amb les escoles. L’objectiu, ha explicat Castells, “és que sigui un espai verd d’aprenentatge i on els més petits puguin veure i conèixer d’aprop el procés de producció de l’oli i de recollida d’ametlles”.

Per aplicar aquestes bones practiques del projecte URBACT Playful Paradigm a Igualada es comptarà amb l’ajuda i participació del Consell d’Infants i de la Comissió d’Infància i Adolescència, implicant totes les edats i donant la possibilitat a la ciutat de defensar la importància de l'educació a l'aire lliure per al benestar dels infants.  L'Ajuntament treballarà per implicar associacions i altres agents (institucions, escoles i instituts, entitats i associacions, entre d'altres). L'objectiu principal és que sigui un projecte col·lectiu i ciutadà.

  • Compartir
Pertany a: