Sou a: Inici / Noticies / Igualada s’omple de música amb motiu de Santa Cecília

Igualada s’omple de música amb motiu de Santa Cecília

Destaquen els actes per commemorar el naixement del Mestre Joan Just o l’exposició “Cent anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya
26-10-2022

Durant el mes de novembre tindran lloc diverses activitats musicals a Igualada, amb motiu de la Festa de Santa Cecília, patrona de la música, organitzades pel Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada i els seus equipaments, i també a càrrec d’entitats de la ciutat.

Cal destacar els actes del 125 aniversari del Mestre Joan Just, amb una exposició que es durà a terme a l’Arxiu Comarcal fins al 30 de novembre i el concert d’homenatge el dia 27, a les 18 h, al Teatre Municipal Ateneu, amb la participació de diverses corals i formacions musicals de la ciutat, dirigit per Daniel Mestre.

L’Escola Municipal de Música, a més d’organitzar diversos concerts, el dia 16, a les 17.30 h, farà la descoberta d’una placa d’homenatge al mestre Just, amb presència de les autoritats.

El dimarts 22, al Museu de la Pell s’inaugurarà l’exposició “Cent anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya”, organitzada per l’AMTA, Aula de Música Tradicional de l’Anoia i posteriorment un concert, commemoratiu del centenari, a càrrec dels grallers Els Pelforts.

També cal destacar que el dia 18, a les 19.30 h, el Teatre Municipal, acollirà un acte més del cicle De pell sensible. Versió Capital: Temps fràgils, a càrrec de l’actor Jordi Boixaderas i el músic Miquel Jordà, amb un recital d’emotius poemes. La Biblioteca Central, La Xarxa, el Teatre de l’Aurora, l’Agrupació Sardanista, Swing Anoia, Casal Popular el Foment, Igualada Gospel i el Cor de Santa Maria també duran a terme concerts i espectacles amb música per a tots els públics.

Per acabar també cal fer esment que dins l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada, que tindran lloc el diumenge 20, a les 11.30 h al Teatre Municipal, hi haurà l’actuació del cantautor igualadí Roger Argemí.Un novembre ple de música per a tots els gustos i edats, per ballar i escoltar. Un ventall ben variat per amenitzar aquesta tardor. Igualada té molta sort de comptar amb tenir un teixit d’entitats musicals molt complet que ha fet que el gust per la música hi hagi arrelat profundament.

  • Compartir