Sou a: Inici / Noticies / Igualada s'adhereix a la iniciativa 'Apropa Cultura'

Igualada s'adhereix a la iniciativa 'Apropa Cultura'

Els beneficiaris de les entitats socials igualadines tindran tarifes reduïdes i facilitats per a accedir a nombroses propostes culturals
17-01-2018

Aquest dimecres, 17 de gener, s’ha formalitzat el conveni pel qual l’Ajuntament d’Igualada, a través dels seus departaments d’Acció Social i Igualtat i de Promoció Cultural, s’adhereix al programa Apropa Cultura, que promou la inclusió social, facilitant l’accés a la programació cultural d’aquells ciutadans que més dificultats hi podrien trobar.

En total són una norantena els escenaris que ja formen part d’aquesta iniciativa, en municipis com Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Badalona, Terrassa, Figueres, Tàrrega, Manresa, Mataró, Vic o Olot, entre molts altres. Ara, aquest any 2018, s’hi suma també el Teatre Municipal l’Ateneu de la capital de l’Anoia.

Aquest migdia han oficialitzat l’acord l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i Sònia Gainza, directora del projecte. Posteriorment, amb la presència també de la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera, s’ha exposat la iniciativa als mitjans de comunicació local i, tot seguit, una vintena d’entitats de l’àmbit social a la ciutat i la comarca han conegut en detall la programació per als propers mesos, perquè puguin valorar quines s’adapten millor al seu tipus de públic.

Apropa Cultura s’adreça a entitats, centres i serveis socials que treballen amb persones amb risc d’exclusió social, posant al seu abast activitats d’arts escèniques i música. Amb aquesta adhesió, doncs, els usuaris de les entitats socials d’Igualada –principalment persones amb discapacitat o risc d’exclusió– podran gaudir de tarifes reduïdes i més facilitats per a accedir a les propostes culturals del Teatre Municipal l’Ateneu. En podran ser beneficiàries, per exemple, persones amb discapacitat intel·lectual, amb problemàtica social derivada de malaltia mental, amb discapacitat física en situació d’exclusió social, gent gran, persones en privació de llibertat, persones immigrades que formen part de programes d’acollida i d’inclusió, infància i adolescència que participa en els CRAES o centres oberts, persones amb drogodependència o altres addiccions, o dones víctimes de violència de gènere i en risc d’exclusió.

Les tarifes aniran des de la gratuïtat fins els 3 euros i, a més, l’Ajuntament es compromet a reservar per aquestes persones un mínim d’un 2% de l’aforament de la sala, prioritzant les representacions en horari de tarda per davant de l’horari nocturn. L’Ajuntament vetllarà també pel correcte accés i ubicació a la sala de les persones amb mobilitat reduïda.

Les entitats locals interessades a participar-hi s’hauran de donar d’alta al web www.apropacultura.cat i, en cas de dubte, poden contactar amb l’Oficina d’Inclusió i Cohesió Social de l’Ajuntament, situada a l’Espai Cívic Centre (c/ Trinitat, 12). Un cop adherides, les entitats i les persones beneficiàries podran accedir també a activitats culturals de tots els municipis que formen part d’Apropa Cultura i podran reservar on-line les localitats a través del mateix portal web.

La xarxa d'equipaments Apropa Cultura · Apropa Cultura, iniciat l’any 2006 per l’Auditori, és avui la unió d'esforços de nombroses instal·lacions culturals de Catalunya i actualment en formen part més de noranta equipaments d’arreu del territori, com ara teatres, auditoris, espais singulars, festivals i museus. Compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació MRW.

El programa rep també el suport del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals, facilitant la incorporació de nous equipaments adherits a la xarxa, i està obert a la participació de tots els equipaments que vulguin hi col·laborar oferint la seva programació en el sector social del seu entorn.

Més de 1.800 entitats i serveis socials de Catalunya estan registrats al programa i es beneficien de la seva oferta. Treballen per a fer possible, entre tots, una cultura accessible a tothom, per a fomentar l’accés de totes les persones a la cultura i a l’oci inclusiu i per a promoure la transformació social a partir de la cultura, defensant una comunitat inclusiva capaç de crear condicions adequades a les necessitats de totes les persones.

 

  • Compartir