Sou a: Inici / Noticies / Igualada se suma a 'Casa nostra és casa vostra'

Igualada se suma a 'Casa nostra és casa vostra'

S'estan duent a terme un seguit d’actes que, entre altres, preveu un concert al Palau Sant Jordi el dia11 de febrer i una manifestació el 18 de febrer
25-01-2017

El ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada va aprovar per unanimitat, el passat 24 de gener, l'adhesió de la ciutat a la iniciativa Casa nostra és casa vostra, en favor de l’acollida de refugiats.

El passat mes de novembre, més de tres-centes persones a títol individual, entitats, ONGs i empreses culturals van iniciar aquesta campanya per a impulsar l’acolliment de refugiats a Catalunya. Per a fer-ho possible, s'estan duent a terme un seguit d’actes que, entre altres, preveu un concert al Palau Sant Jordi el dia11 de febrer i una manifestació el 18 de febrer. El moviment Casa Nostra, Casa Vostra, creat per un grup de voluntaris que es van conèixer en camps de refugiats, va néixer per conscienciar i mobilitzar la ciutadania i interpel·lar les institucions perquè donin una resposta més clara i contundent a la problemàtica dels refugiats.

Des del primer moment, la granmajoria de municipis catalans han mostrat la seva predisposició a acollir persones refugiades, malgrat no disposar de les competències d’asil i han dedicat recursos per ajudar-les mitjançant la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per ajudar les persones que cerquen refugi a Europa i sensibilitzar sobre la situació en que viuen i les causes que han provocat la seva fugida. Igualada, amb la decisió adoptada al ple, s’acull a la campanya i fa una crida a mobilitzar-se el 18 de febrer a Barcelona.

Més informació AQUÍ

  • Compartir