Sou a: Inici / Noticies / Igualada se suma a la celebració del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans

Igualada se suma a la celebració del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans

14-06-2023

El 15 de juny, és el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans i pretén crear consciència, prevenir i combatre aquest problema social. La Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments de la gent gran commemora, per sisè any consecutiu, aquest dia.

Les persones grans viuen una gran diversitat de situacions i dificultats associades a l’envelliment: de caire social, sanitari o comunitari. Poder arribar a la vellesa de la manera més satisfactòria possible és un bé molt preuat i hauria de ser un repte de tota la comunitat.

És per aquest fet, que les ciutats han de ser amigables amb les persones grans, és a dir, que els entorns, infraestructures i serveis siguin accessibles i inclusius, que no s’exclogui les persones amb dificultats de mobilitat o de comprensió i que l’edat cronològica no representi una limitació a l’hora d’exercir els drets, accedir als serveis o participar plenament en la societat.  

Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran de 2002, el maltractament envers les persones grans es defineix com l'acció, única o repetida, o la manca d'una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació ja sigui familiar, comunitària o institucional, on existeixi una expectativa de confiança.

El dia 15 de juny, l’Ajuntament d’Igualada il·luminarà la façana de l’edifici consistorial de color verd. També hi haurà set punts de difusió i sensibilització, que faran entrega de braçalets i informació.

  • Compartir
Pertany a: