Sou a: Inici / Noticies / Igualada se suma al Dia Mundial de l'Activitat Física

Igualada se suma al Dia Mundial de l'Activitat Física

El Grup Impulsor d’Activitats dels dies mundials (GIA) ha organitzat un seguit d’activitats obertes a la població.
31-03-2016

Com cada any, el dia 6 d’abril es celebra el DIA MUNDIAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA. En aquest sentit, el Grup Impulsor d’Activitats dels dies mundials (GIA), format pel Consorci Sanitari de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada, l’Equip d’Atenció Primària Igualada Urbà i l’Agència Catalana de Salut Pública, han organitzat un seguit d’activitats obertes a la població.

El dia 1 d’abril, divendres, es podrà escoltar a Ràdio Igualada (103.2 FM) cap a les 9 del matí una píndola amb Jordi Riu, fisioterapeuta respiratori de l’Hospital d’Igualada parlant de la importància d’una bona respiració i les seves influències en l’adaptació a l’activitat física.

A partir del dilluns 4 d’abril quedaran instal·lats, tant al vestíbul de l’Hospital com a l’ABS Igualada Nord, uns murals en relació a l’exercici físic. El dimarts 5 d’abril farem una sessió-taller “Pren-te un respir. Activa’t” amb Jordi Riu a l’Aula de Formació de l’Hospital. Ens farà una sessió pràctica de com fer una bona respiració i les seves influències en l’adaptació a l’activitat física.

El dimecres 6 d’abril hi haurà una sessió de ioga gratuïta amb la Teresa Moncunill, llevadora i monitora de ioga a les 18 h. a l’Aula de Formació de l’Hospital. Les places són limitades pel que s’ha de fer una preinscripció per correu electrònic a gberenguer@csa.cat.

El divendres 8 d’abril fem “Una caminada amb el cor”. La nostra ciutat gaudeix des de fa un temps i cada vegada més d’espais cardioprotegits. Està demostrat que una intervenció ràpida pot salvar una vida, però sabem què hem de fer davant d’una aturada cardíaca? I si ens passa lluny de qualsevol centre sanitari?. Aquest any aprofitem la caminada per aprendre què hem de fer si ens trobem amb una aturada cardíaca, ja sigui a la ciutat o passejant pels camins. Caminada semiurbana a ritme saludable, es pot fer amb bastons o sense i cal portar calçat còmode, aigua i esmorzar. Se sortirà de l’ABS Igualada Urbà del Pg. Verdaguer, 170 a les 9 del matí i durarà aproximadament 3 hores.

A la tarda del divendres dia 8 també hi haurà una sessió gratuïta de gimnàstica sueca, amb professionals de l’Esquaix Igualada. Consisteix en una sèrie de moviments senzills sobre un fons de música rítmica. La sessió també és gratuïta però cal fer inscripció prèvia al CAP Igualada Nord (Tel. 938075800 – capnord@csa.cat). Serà a les 18 h. a la sala de la 3a planta del CAP Igualada Nord.

(*informació via CSA)

 

  • Compartir