Sou a: Inici / Noticies / Igualada se suma novament al Dia Internacional de la Dansa

Igualada se suma novament al Dia Internacional de la Dansa

Diumenge vinent, 31 de març, la Plaça de l’Ajuntament acollirà la Trobada d’Esbarts Infantils i Juvenils
25-03-2019

Igualada compta amb nombroses escoles de dansa i agrupacions que la converteixen en una ciutat amb una arrelada tradició en aquest vessant artístic. Per això, des del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada es vol reivindicar aquesta pràctica amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, que se celebra mundialment cada 29 d'abril. La proximitat de la Setmana Santa ha fet que, aquest any, els actes se celebrin fins i tot durant el mes de maig.

Els actes s’iniciaran aquest diumenge, 31 de març a les 11:30h a la Plaça de l’Ajuntament, amb la Trobada d’Esbarts Infantils i Juvenils, una activitat gratuïta organitzada per l’Agrupació  Folklòrica Igualadina amb el suport de Ajuntament. Aquesta trobada dels balladors més petits comptarà amb diverses colles que faran actuacions tradicionals fins al migdia del diumenge. La trobada comptarà amb l’Esbart Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès, l’Esbart Arrels de Lleida, l’Agrupació Cultural i Dansaire del Pla del Penedès, el Casal Cultural Dansaires Manresans i l’Agrupació  Folklòrica Igualadina.

El diumenge, 5 de maig, a les 18h al Teatre Municipal l’Ateneu, es durà a terme l’acte central de la commemoració, amb la 21a Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada, on es commemora el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern. Diversos grups i escoles de dansa oferiran una mostra de les seves novetats i  millors coreografies. El preu de l’entrada serà de 3 euros i l’acte l’organitzen el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament i les escoles i associacions de dansa d’Igualada. Fins ara han confirmat la seva participació l’Aula Escola de Dansa,  l’Estudi de Dansa i Expressió Dell'Arte i la Companyia Jove de Dansa d'Igualada Dell’Arte, l’Escola de Dansa del Consell Comarcal de l’Anoia, Espai d'Arts Escola de Dansa, Atrezzo Dansa i Arts Escèniques, l’Escola de Dansa Oriental Luna Mora, l’Esbart Dansaire Ateneu Igualadí, l’Agrupació Folklòrica Igualadina, l’Estudi de Ballet Montserrat Andrés i, per primera vegada, Concèntric Dansa d’Igualada i Urban Essence Dance School d’Igualada. A la Mostra també hi prendran part escoles foranes com l’Escola de Dansa Esther Insa de Barcelona i l’Escola de Ballet Maria Cinta de Manlleu.També està prevista la participació d’altres escoles convidades, que es confirmaran més endavant.

L’espectacle central de la commemoració serà el dissabte, 11 de maig, a les 21h al Teatre Municipal l’Ateneu amb IT dansa, que presentarà The Prom, In Memoriam i Whim. IT Dansa és una companyia que va néixer l’any 1998 per contribuir a la professionalització d’alumnes que havien acabat els estudis de dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona. Vint anys després, s’ha convertit en una companyia de prestigi que torna a Igualada per presentar aquestes tres creacions. El preu de l’entrada és de 18 i 15 euros. L’alumnat de les escoles de dansa de la ciutat gaudiran d’un descompte del 50% presentant el val de descompte que facilitarà la mateixa escola.

El darrer acte serà el diumenge, 19 de maig, a les 12h, al Teatre Municipal l’Ateneu, amb la Roda d’Esbarts Infantils i Juvenils Catalònia, comptant amb la participació dels  grups Esbart Dansaire de Granollers  Esbart Castell de Tona, Esbart Dansaire de Monistrol i Bitrac Dansa. El preu és gratuït i l’acte és organitzat per Bitrac Dansa, igualment amb el suport de l’Ajuntament.

 

 

 

  • Compartir