Sou a: Inici / Noticies / Igualada s'omplirà de festa i tradició en la celebració de Sant Joan el 23 de juny

Igualada s'omplirà de festa i tradició en la celebració de Sant Joan el 23 de juny

L’arribada de la Flama del Canigó marcarà l’inici d’aquesta celebració vinculada al solstici d’estiu i un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana
14-06-2023

Igualada iniciarà, un any més la celebració de Sant Joan amb l’arribada de la Flama del Canigó. La vigília de Sant Joan, la Flama del Canigó arribarà a Igualada de la mà de l’Associació Flama del Canigó d’Igualada. Aquesta flama és portada fins a Igualada amb relleus des del cim del Canigó, una muntanya emblemàtica dels Pirineus catalans, durant la matinada del 22 i gran part del dial 23 de juny. Un gran nombre de voluntaris i equips de foc es mobilitzen per distribuir la Flama del Canigó per tots els Països Catalans, seguint diverses rutes planificades amb l'objectiu d'encendre les fogueres durant la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

L’acte de rebuda de la Flama s’iniciarà a les 8 del vespre amb l’arribada de la Flama portada en relleus fins a Igualada des del Canigó per atletes i escolars igualadins, moment d’inici de l’actuació de la coral Xalest amb la interpretació de la cançó “Muntanyes del Canigó”. Posteriorment es procedirà a l’encesa del peveter i la realització d’un pilar per part dels Moixiganguers d'Igualada.

Com cada any es llegirà el manifest des del balcó de l’Ajuntament, després del qual, la coral Xalest interpretarà l’himne de Catalunya, “Els Segadors”. A continuació la Flama anirà cap al monestir de Montserrat portada amb relleus pels atletes del Club Atlètic Igualada.

L’autor del cartell del Sant Joan d’aquest any és l’artista igualadí Roger Costa Campo, graduat en disseny gràfic per la Universitat de Barcelona i que treballa actualment en projectes de disseny editorial, cartellisme, identitat corporativa i també disseny audiovisual.

Correfocs

Les colles de diables petits de la ciutat, després de recollir el foc de la Flama, a les 21 h aproximadament, començaran el Correfoc Petit , amb la participació dels grups Petits Diables i Pixapólvora d’Igualada i els Petits Mal Llamp d’Igualada. A partir de les 00 h Correfoc Gran, amb la participació dels grups Diables d’Igualada, Dracs i Víbries d’Igualada i Mal Llamp d’Igualada.

El recorregut dels dos correfocs serà el mateix: plaça de Sant Miquel,  carrer de Sant Roc, carrer de Sant Sebastià, plaça de la Creu, carrer Nou, plaça del Pilar, carrer del Born i plaça de l’Ajuntament.

Aquest acte està coordinat pels Diables d’Igualada i organitzat pel Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada

Revetlles populars

Després de l’arribada de la Flama del Canigó començaran diverses revetlles populars a la ciutat. Al  Casal Popular d’Igualada, el Foment, es realitzarà un sopar popular al mig de la Rambla en uns foguerons. Per participar-hi cal reservar taula i cadira a casalpopularigd@gmail.com.

També el Barri de Xauxa durà a terme una revetlla a partir de les 21 h on tothom qui vulgui podrà adquirir el menjar, cuinar-se’l a la foguera que es farà al centre de la plaça Caterineu, on podrà gaudir d’un Punt de Trobada de Música Tradicional durant la revetlla.

Al patí de l’Ateneu igualadí també s’hi celebrarà  una revetlla amb un Sant Joan animat per la Summer Party Band, la Banda de Covers Igualadina per animar la festa. Les entrades es poden adquirir a tiquetsigualada.cat

El regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, Pere Camps, ha convidat a tothom “a formar part d'aquesta celebració i a gaudir d'una nit màgica plena de foc, música i alegria amb seny i coneixement, en una de les festes més tradicionals del calendari”.

 

 

  • Compartir