Sou a: Inici / Noticies / Igualada succeeix Girona com a capital catalana del bàsquet femení

Igualada succeeix Girona com a capital catalana del bàsquet femení

S'han programat una vintena d’activitats per a potenciar i posar en valor la pràctica d’aquest esport al llarg de l'any 2019
16-01-2019

Aquest dimecres, 16 de gener, s’ha celebrat l’acte de relleu entre Girona i Igualada pel que fa a la Capitalitat del Bàsquet Femení 2019. El regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Josep Pujols, i el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, han passat el testimoni a l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, en un acte celebrat a l’Ajuntament de la capital de l’Anoia. Hi ha assistit també el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, la diputada delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, regidors del consistori, membres de la Federació Catalana i representants dels dos clubs locals amb equips de bàsquet femení, el Club Bàsquet Igualada i l’Escola Pia.

La Capitalitat del Bàsquet Femení és una iniciativa de la Federació Catalana que té per objectiu potenciar el paper de la dona dins de l’esport, en el marc d’una mateixa localitat i al llarg de tot l’any, amb la col·laboració dels ajuntaments. Fins ara, han tingut aquesta distinció Sant Feliu de Llobregat i Girona.

La capitalitat d'Igualada, que comptarà també amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la secretaria general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, suposarà aquest 2019 la celebració de diferents activitats, tallers, jornades i competicions de bàsquet femení a la ciutat.

Un ampli programa d’activitats · Tal i com ha detallat avui la regidora d’Esports, Rosa Plassa, la capitalitat del Basquet Femení suposarà el desenvolupament d’un complet programa d’actes que persegueixen l’objectiu de potenciar la seva pràctica i posar en valor l’esforç i la dedicació de tothom que ha contribuït al seu desenvolupament a la ciutat al llarg de les últimes dècades.

Al gener s’organitzarà una sortida per presenciar un partit del Club Bàsquet Femení Sant Adrià corresponent a la Lliga DIA; al febrer es preveu un entrenament o un partit a Igualada de la Selecció Catalana Mini Femenina; al març es desenvoluparà el cicle de xerrades Bàsquet Femení 360, sobre aspectes com la nutrició, la medecina de l’esport o el lideratge; a l’abril s’oferirà una exposició sobre la història del bàsquet femení a la ciutat i es farà una trobada de totes les jugadores que han format part d’equips locals federats; al maig es preveu la posada en marxa del nou pavelló poliesportiu de Les Comes, se celebraran diferents finals a quatre de la Federació Catalana de Basquetbol i també es durà a terme la setmana del bàsquet escolar femení, per a fomentar aquesta pràctica als centres educatius de la ciutat; al juny tindrà lloc el Circuit 3x3 Ciutat d’Igualada; al juliol se celebrarà un campus de bàsquet amb un entrenador o entrenadora de renom i també un clínic adreçat a tècnics i tècniques; al setembre hi haurà dos tornejos a quatre de pretemporada, un amb equips de la Conca d’Òdena i un altre corresponent a la Copa Catalunya Femenina; a l’octubre es presentarà la secció de Veteranes del CB Igualada i es treballa per celebrar també un partit entre la Selecció Catalana de Veteranes contra una selecció de veteranes de l’Anoia; al novembre es farà una trobada d’equips d’aficionades de la Conca d’Òdena; i al desembre es vol celebrar un torneig femení de categoria de base amb vuit equips de Catalunya.

El bàsquet femení a Igualada · El bàsquet es practica Igualada des de l'any 1925 i, des dels anys '50, diferents clubs han jugat un paper important pel que fa als equips femenins, com ara l'Acadèmia Igualada, l'Acadèmia Cots, els Maristes, l'Escola Anoia, el CB Igualada i l'Escola Pia. Aquests dos darrers clubs compten avui amb 13 equips i 139 jugadores i amb 3 equips i 35 jugadores, respectivament. Destaquen també dades com que els Jocs Escolars de l'Anoia compten amb 48 equips femenins, el 3x3 van tenir l’any passat 43 equips femenins i 6 equips mixtes i, a més, el campionat de bàsquet aficionat que organitza l'Ajuntament va comptar amb 6 equips més.

L'Ajuntament d'Igualada emmarca aquesta Capitalitat del Bàsquet Femení 2019, en una altra distinció rebuda recentment, la de Ciutat Europea de l'Esport 2019, una designació que atorga ACES Europe. Aquest segell significa que un municipi, no només ha tingut i té un esport federat destacat, sinó que acosta la pràctica de l’esport i l’activitat física al conjunt de la seva ciutadania, amb especial èmfasi en els més joves i les escoles, la gent gran i l'esport inclusiu.

IMATGES DE L'ACTE A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

 

  • Compartir