Sou a: Inici / Noticies / Igualada tallarà permanentment la circulació de vehicles a la Rambla Sant Isidre per ampliar l’espai destinat a terrasses de bars i restaurants

Igualada tallarà permanentment la circulació de vehicles a la Rambla Sant Isidre per ampliar l’espai destinat a terrasses de bars i restaurants

L’Aliança per la Conca, que farà la primera reunió formal dilluns, inclourà els agents econòmics de la zona Els alcaldes i alcaldesses de la Conca es reuniran amb el president i el vicepresident de la Generalitat per traslladar-los les inquietuds i necessitats del territori
06-05-2020

L’alcalde, Marc Castells, ha anunciat aquest dimecres algunes mesures per adaptar la ciutat d’Igualada al procés de desconfinament arran de la crisi sanitària provocada pel Coronavirus Covid-19. Així, quan la ciutat entri en la fase 1 del desconfinament, es tallarà indefinidament la circulació de vehicles per la Rambla de Sant Isidre, que es convertirà en una via només per a vianants. El departament municipal de Mobilitat i Sostenibilitat ha decidit convertir la part central d’aquesta cèntrica via en l’espai destinat a la instal·lació de terrasses dels bars i restaurants de la Rambla, que ara veuen limitat el seu aforament habilitat per preservar les mesures de seguretat sanitàries. D’aquesta manera, només hi podran circular per a càrrega i descàrrega –en horari restringit al matí- els vehicles distribuïdors que abasteixen els establiments comercials i de restauració, a més de vehicles de serveis.


Aquesta mesura forma part de la readaptació general de les terrasses que es regularà al conjunt de la ciutat. La nova regulació es basa en l’Ordre SND/386/2020, de 3 de maig, que determina les condicions de desenvolupament de l'activitat de comerç minorista i les activitats d'hostaleria i restauració.
En aquesta normativa el Ministeri de Sanitat limita la reobertura al públic de les terrasses dels establiments d'hostaleria al cinquanta per cent de les taules permeses fins ara i obliga a garantir que es manté la deguda distància física mínima de dos metres entre les taules. Els establiments que ho desitgin poden sol·licitar a l’Ajuntament incrementar la superfície destinada a la terrassa i incrementar el nombre de taules, sempre respectant la proporció amb la superfície disponible. A més, s'autoritzen les reunions a les terrasses dels establiments d'hostaleria i restauració de fins a un màxim de deu persones per taula o agrupació de taules.


D’altra banda, l’Ajuntament també ha acordat que, quan s’accedeixi a la fase 1 de desconfinament es determinarà la data en què es tornarà a posar en servei les zones blaves d’aparcament, amb l’objectiu d’afavorir la rotació dels estacionaments i dinamitzar l’activitat dels establiments comercials que, sempre respectant les mesures de desconfiament, estan reiniciant l’atenció al públic. Hi haurà un període previ de valoració dels nivells de rotació i d’informació a la ciutadania.


L’alcalde ha destacat que aquestes mesures s’haurien de poder posar en pràctica en breu, atesa la constatació que la situació d’alerta sanitària ha remès a Igualada i al conjunt de la Conca d’Òdena.Marc Castells també ha anunciat que en el proper ple de l’Ajuntament el govern municipal presentarà dos decrets que preveuen la creació d’una Taula per a la reactivació econònica, que presidirà el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé, i la creació d’una Taula per a l’emergència social, que presidirà la primera tinenta d’alcalde, Carme Riera; dos organismes en què hi haurà també representants de tots els grups municipals.

Aliança per la Conca
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat en nom de la resta d’ajuntaments, que els propers dies els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena es reuniran amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i amb vicepresident, Pere Aragonès, per fer-los arribar les inquietuds i necessitats del territori.


En la mateixa línia de gestions per reactivar el territori, Castells ha anunciat que l’Aliança per la Conca, que inicialment formaven els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena, es veurà ampliada amb els agents econòmics i socials dels municipis que la integren i dilluns en tindrà lloc la primera reunió formal per avançar en les mesures d’àmbit social i de reactivació econòmica.
Castells també ha informat que el Govern de a Generalitat ha aixecat la suspensió temporal d’algunes obres importants, entre les quals destaca la construcció del nou Institut Badia i Margarit, que està previst que entri en funcionament en l’inici del nou curs escolar, i també les obres de reposició del tram de col·lector del sistema de sanejament entre Igualada i Vilanova del Camí.


Els alcaldes i alcaldesses insisteixen a denunciar que encara no està resolt el problema de les baixes que afecten les persones amb domicili fora de la Conca d’Òdena. Per això reclamen al govern de l’estat l’aprovació d’un decret que garanetixi que l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques del Departament de Salut pugui tramitar aquestes baixes En canvi, s’ha pogut tramitat pràcticament la totalitat de les baixes de les persones que viuen a la Conca i no en van poder sortir a causa del confinament.


Els alcaldes i alcaldesses també destaquen que les dades dels darrers dies confirmen que la situació d’emergència sanitària a la Conca d’Òdena està controlada i Marc Castells ha explicat que aquesta afirmació es basa en dos indicadors: la reducció de casos d’afectats de Coronavirus detectats i atesos a l’Hospital, que ara té un centenar de llits disponibles i la meitat de llits d’UCI lliures i la progressiva normalització de les dades de mortalitat. En aquest sentit, cal destacar que entre el 29 d’abril i el 5 de maig s’han registrat a la Conca d’Òdena 15 defuncions, mentre que l’any passat n’hi va haver 12. Cal recordar que entre el 23 i el 31 de març l'any passat hi va haver 18 morts i el 2020 n'hi ha hagut 90; entre l'1 i el 7 d'abril de 2019 hi va haver 9 morts, enguany hi ha hagut un total de 50; entre el 8 i el 14 d'abril, l’any passat hi va haver 15 morts, i el 2020 un total de 40 persones mortes; entre el 15 i el 21 d’abril, l’any passat hi va haver 8 defuncions i aquest 2020 hi ha hagut 31 morts, i del 22 al 28 d’abril: 13 morts el 2019 i 20 morts el 2020.

  • Compartir