Sou a: Inici / Noticies / Igualada tindrà nou cinema el proper hivern

Igualada tindrà nou cinema el proper hivern

L’Ajuntament equiparà la nova sala i l’Ateneu, que allotjarà l'equipament, hi projectarà cinema comercial i d'estrena, en un projecte que té també el suport d’Igualada Comerç.
19-04-2016

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells i la presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret, acompanyats del president d’Igualada Comerç, Xavier Figueres, han presentat aquest dimarts l’acord i el projecte que permetrà obrir una nova sala de cinema a la ciutat a partir del proper hivern.

L’Ajuntament i l’Ateneu han signat un conveni pel qual l’entitat cedeix una gran sala, l’actual Auditori, per a aquest ús durant els propers vint anys. El consistori hi invertirà aquest 2016 al voltant de 200.000 euros per a equipar-la com a sala de cinema i, un cop enllestits els treballs, que tenen una durada estimada d’uns tres mesos s’iniciaran les projeccions. La previsió és poder començar les obres al setembre i, per tant, obrir al públic el nou cinema coincidint amb la propera campanya comercial de Nadal.

Una assignatura pendent a la ciutat · Marc Castells ha afirmat que “gràcies a aquesta col·laboració podem afirmar que a Igualada no només projectarem pel·lícules, sinó que a Igualada farem un nou cinema i que serà el cinema amb millors prestacions que hagi tingut mai aquesta ciutat”. L’alcalde apunta que “amb aquesta acció no només responem a una demanda insistent de la ciutadania, sinó que contribuïm a reforçar Igualada com un centre comercial a cel obert, amb alternatives comercials i de lleure que es complementin”.

De la seva banda, Mireia Claret assegura que “agafem el compromís que aquest sigui el cinema que Igualada necessita, volem que la gent recuperi l’hàbit d’anar al cinema; aquest és un projecte de tota una ciutat i, per això, projectarem pel·lícules d’estrena, cinema familiar i una àmplia oferta adaptada als diferents públics”.

Xavier Figueres, finalment, explica que “al teixit comercial ens preocupava aquest dèficit i ara podrem evitar que aquells compradors que busquen també una bona oferta de lleure i cultura marxin de la ciutat; tenim un centre privilegiat i, amb aquesta excel·lent notícia, tindrem millors eines per competir”.

Instal·lacions d’última generació · El nou cinema d’Igualada tindrà les màximes comoditats, sistema de projecció digital i àudio d’última generació, amb 129 seients i dues localitats reservades per persones amb mobilitat reduïda. Les butaques, de gran confort, es distribuiran sobre una superfície amb pendent per a facilitar una òptima visió en tota la sala. L’accessibilitat està garantida, a peu per l’escala principal del vestíbul de l’Ateneu o mitjançant l’ascensor de l’edifici. S’hi faran també totes les adequacions pertinents d’insonorització i seguretat i es preveu afegir, a l’entrada, un punt de venda de begudes i crispetes. Els lavabos, ja existents, seran els actuals de la segona planta de l’edifici.

Tal i com han explicat els impulsors de la iniciativa aquest dimecres, el futur cinema de l’Ateneu oferirà principalment pel·lícules comercials i d’estrena, amb possibilitat d’oferir també altres projeccions per arribar al màxim de públics possible. En aquesta línia, l’Ateneu garanteix un mínim de 65 hores setmanals dedicades a la projecció de cinema en aquesta sala.

La intenció, com han avançat, és tenir un cinema molt actiu, amb propostes variades, que compleixi la doble funció de retornar el cinema d’estrena a la capital de l’Anoia i de promoció de la cultura cinematogràfica entre el conjunt de la ciutadania. Per a vetllar pel bon funcionament de la instal·lació, es constituirà una comissió de seguiment, formada per quatre representants de l’Ajuntament i quatre de l’Ateneu, que es reuniran un mínim de dues vegades l’any.

  • Compartir