Sou a: Inici / Noticies / Igualada tindrà un carril bici que unirà la ciutat de sud a nord

Igualada tindrà un carril bici que unirà la ciutat de sud a nord

El projecte servirà per unir la plaça Castells amb el complex esportiu de Les Comes, unificant diversos trams de carril bici que ja existeixen a la ciutat
22-03-2023

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives, ha presentat aquest dimecres el projecte de nou carril bici que unirà la ciutat de sud a nord, des de la Plaça Castells fins al complex esportiu de Les Comes. Aquest nou carril bici serà segregat i servirà també per connectar els carrils bici ja existents a l’avinguda Gaudí i al Passeig Verdaguer, els del Parc Central, Polígon Industrial i Les Comes.

Vives ha explicat que la política de l’Ajuntament d’Igualada pel que fa a la mobilitat és treballar per la pacificació i convivència “amb rutes i carrers tranquils de ciutat 30km, amb entorns i carrers pacificats perquè tothom convisqui de manera equilibrada i segura”.

Vives ha remarcat que per fomentar i mantenir aquesta convivència calen accions concretes, com és aquest nou projecte de carril bici. Es faran 1,5 kms nous, que connectaran la resta de trams existents creant un carril segregat total de 2,5kms. El carril completat unirà l’escola Pia, l’escola Garcia Fossas i l’escola Maristes amb la ciutat esportiva de Les Comes; però també amb l’Hospital Universitari d’Igualada, la zona industrial de la ciutat i diferents zones comercials, de restauració i d’oci de al ciutat entre d’altres.

A banda connectarà les terrasses de la ciutat amb un pendent el màxim de lleuger per facilitar la connexió amb bicicleta de la ciutat.

Aquest carril és una de les propostes del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, i també dona resposta a la demanda de les associacions i ciclistes de la ciutat. Tot i que el nou carril bici tindrà una part que serà bàsicament pintura, requereix també de una part important d’obra civil per la que s’ha demanat una subvenció FEMP de “ajudes per a estils de vida saludables” per a construir-lo.

 

 

  • Compartir