Sou a: Inici / Noticies / Igualada tindrà un circuit inclusiu 'Sumant Capacitats'

Igualada tindrà un circuit inclusiu 'Sumant Capacitats'

El traçat s’ubicarà a la zona del Pla de la Massa i el parc de Puigcornet i es preveu que estigui acabat i en funcionament passat l’estiu.
08-07-2015
Igualada tindrà un circuit inclusiu 'Sumant Capacitats'

Treballs de definició del traçat, el passat hivern.

L’Ajuntament d’Igualada ha iniciat aquest mes de juliol les obres per a habilitar un nou circuit inclusiu Sumant Capacitats, que constarà de dos recorreguts que passaran per espais naturals a la zona Oest de la ciutat i que tindrà com a objectiu fomentar la pràctica de l’activitat física a l’aire lliure entre els col·lectius de persones que tenen diversitat funcional i també entre la gent gran.

Els circuits inclusius a la natura, amb el suport de la Diputació de Barcelona, són una iniciativa de BOX21 de la Fundació Itinerarium, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar a millorar la qualitat de vida i fomentar la pràctica de l’esport, corrent i caminant, entre les persones amb més dificultats. La principal novetat és que són recorreguts adaptats a tothom, senyalitzats permanentment, en diferents ciutats i pobles del país. Actualment hi ha una quinzena de circuits inclusius operatius a Catalunya i una quinzena més de projectats, que s’obriran properament.

A Igualada, el circuit constarà de dos traçats que recorreran els entorns del Parc del Puigcornet i el Pla de la Massa. El primer, amb una senyalització vermella, tindrà una distància de 2,73 quilòmetres i un desnivell positiu i negatiu molt assequible, de 87 metres. Sortirà del complex esportiu Infinit, on hi ha una zona d’aparcament. L’altre circuit, marcat de color blau, serà apte per a cadires de rodes elèctriques, joëlette (cadira de roda tot terreny) i handbike (bicicleta de mans). Tindrà una distància de 2,44 quilòmetres, un desnivell positiu i negatiu de 37 metres, sortint també des del complex Infinit.

Al llarg dels dos circuits, els usuaris podran gaudir de paisatges com la pineda del Puigcornet, vistes a la Conca d’Òdena i Montserrat i, durant el recorregut, es podran veure elements singulars com una barraca de vinya, feta amb la tècnica de la pedra seca. Els recorreguts incorporaran senyalització amb estaques i plafons, que mostraran el mapa amb el circuit, el desnivell i l'explicació del projecte. El cost de les obres és de 19.000 euros, dos terços dels quals els aporta la Diputació i la resta l’Ajuntament d’Igualada, que serviran per a dur a terme arranjament de camins, neteja, eliminació de pedres, adequació de pendents i passos complicats, adaptació d’una escullera a Puigcornet i senyalització de la ruta. La posada en marxa es preveu per al proper mes de setembre.

La Fundació Itinerarium impulsa aquest projecte, que encapçala Anna Vives, coneguda, entre altres, per ser la creadora de la tipografia que porta el seu nom, Anna, i per haver estat nominada a Catalana de l’Any. El projecte no només vol sensibilitzar sobre les capacitats de les persones sinó tirar endavant iniciatives que ajudin a millorar la seva satisfacció personal. El director tècnic dels circuits inclusius Sumant Capacitats és Eduard Jornet, actual director de la Volta Cerdanya Ultrafons. Els padrins del projecte són els campions del món de curses de muntanya Kilian Jornet i  Núria Picas.

  • Compartir