Sou a: Inici / Noticies / Igualada tindrà una segona sala de cinema a l’Ateneu

Igualada tindrà una segona sala de cinema a l’Ateneu

Serà al costat de l’actual, finançada totalment amb una donació i servirà per duplicar el nombre d’estrenes que ofereix l’Ateneu Cinema
04-06-2021

Igualada tindrà una segona sala de cinema al costat de la que ja hi ha actualment a l’Ateneu Igualadí. Així ho ha anunciat avui l’alcalde d’Igualada, Marc Castells acompanyat de la presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret i la presidenta d’Igualada Comerç, Laura Llucià. A l’acte també hi han assistit el regidor de Cultura, Pere Camps i el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcè.

Aquesta nova sala es fruit d’un nou acord entre l’ajuntament d’Igualada i l’Ateneu Igualadí per cedir durant 20 anys un espai de 83m2 situat a l’ala esquerra de la primera planta de l’Ateneu per que l’Ajuntament el destini a una segona sala de cinema. Serà de format més petit que la primera  i complementarà la programació cinematogràfica que es fa a l’Ateneu Cinema aconseguint doblar el nombre d’estrenes. Es tracta d’un acord molt similar al què ja es va signar per crear, al 2016, la primera sala de l’Ateneu cinema.

La nova sala tindrà 47 localitats, una d’elles per persones amb mobilitat reduïda, i les mateixes prestacions que la sala gran pel que fa a pantalla, so i butaques. Marc Castells ha destacat, però, que “la sala tindrà també els avanços tecnològics que en aquests 5 anys hi ha hagut en el món de la indústria pel tal que sigui d’última generació”.

En la presentació Castells ha volgut fer un agraïment especial a Montserrat Domènech i Casellas que ha llegat a la ciutat 200.000€ i que era una apassionada del món de la cultura i el cinema. Castells ha explicat que “aquests diners cobreixen el preu de construcció i adequació de la sala, aconseguint que no costi ni un euro als igualadins”.

Està previst que la sala pugui inaugurar-se al desembre i sigui, ha desitjat Marc Castells “un regal avançat per als nens i nenes que l’any passat no van poder gaudir d’una festa de Reis usual”. La nova sala s’emmarca també dins l’objectiu d’Igualada de convertir la ciutat en un centre comercial a cel obert i que atregui visitants d’arreu de la comarca i de les comarques veïnes.

Mireia Claret, presidenta de l’Ateneu Igualadí, ha valorat molt positivament aquesta ampliació que suposa un “salt exponencial per l’Ateneu Cinema”. Claret ha explicat que “si fins ara en un cap de setmana es podien fer uns 6 o 7 passis, ara se’n podran fer 14 i molt més variats”

 Claret ha dit que actualment els ingressos que ofereix el cinema “són la línia de flotació que ens permet a l’Ateneu seguir estant oberts”. Les dades d’espectadors segons la presidenta de l’Ateneu s’han anat incrementant, fins i tot amb la pandèmia. Claret ha recordat que ja durant la represa, “hi ha hagut diverses sessions en què s’ha fet ple absolut amb l’aforament permès a la sala”.

Tant l’Ateneu com l’Ajuntament esperen que el fet de doblar el nombre d’estrenes pugui fer passar l’Ateneu Cinema de 30.000 a 50.000 espectadors l’any. La segona sala possibilitarà destinar-la, també, al cinema menys comercial, a documentals, òpera i fins i tot connexions en streaming. El projecte segueix amb la voluntat d’atansar la cultura cinematografia als ciutadans i posar-la al centre de la ciutat facilitant-hi l’accés a tothom.

La capital de l'Anoia va estrenar la primera sala de cinema fruit del conveni entre l’Ajuntament i l’Ateneu el desembre de 2016, gairebé tres anys després del tancament dels cinemes Kursal. La Sala actual del cinema té 129 localitats.

  • Compartir