Sou a: Inici / Noticies / Igualada vetllarà la renovació de la Flama de la Llengua

Igualada vetllarà la renovació de la Flama de la Llengua

De la mà d’Al-Pi-nisme Club esportiu, l’Associació Flama del Canigó d’Igualada i d’Òmnium Cultural, la ciutat serà l’encarregada de vetllar la 47a renovació de la Flama.
09-12-2015

De la mà d’Al-Pi-nisme Club esportiu, l’Associació Flama del Canigó d’Igualada i d’Òmnium Cultural, la ciutat d’Igualada serà l’encarregada, l’any vinent, d’organitzar, acollir i vetllar la 47a renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

Es tracta d’un esdeveniment anual que es manté ininterromput des de 1970 i vol refermar la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge a Pompeu Fabra. A més de la renovació de la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat, pel 2016 els organitzadors igualadins tenen previstes diverses accions i activitats culturals, socials i també reivindicatives que tindran lloc entre el 31 de gener i el 21 de febrer del 2016.

De Prada a Montserrat amb actes per tothom · Tal com marca la tradició, la flama s’encendrà al cementiri del municipi de Prada de Conflent on reposen les restes del filòleg Pompeu Fabra, donant el tret de sortida a diversos actes culturals al municipi. Durant els vint dies de febrer que la Flama serà a Igualada s’han organitzat diversos actes: recital de cançó catalana, projeccions de cinema, recital de poesia eròtica, un debat o una conferència sobre la llengua. L’objectiu, fer participar als igualadins i anoiencs de totes les edats, d’aquest esdeveniment emblemàtic i tan ple de simbolisme.

Com cada any els actes finalitzaran amb la renovació de la flama, pròpiament dita, a Montserrat, el 21 de febrer, on es pujarà la Flama de la Llengua a peu des d’Igualada i que una vegada a Montserrat, a banda de l’encesa, comptarà amb la participació de diverses entitats igualadines que faran encara més festiu i rellevant l’acte de renovació.

La ciutat d’Igualada ha estat escollida per segona vegada. L’any 1990 els igualadins van ser els encarregats de renovar la flama amb l’encesa a Conflent i a Montserrat. En aquesta ocasió els organitzadors no escatimaran esforços per fer, d’aquest esdeveniment, un acte per recordar i tan participat com es pugui. La 47a renovació de la Flama de la Llengua Catalana compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Podeu consultar el programa complet AQUÍ

(* notícia via comissió organitzadora)

  • Compartir