Sou a: Inici / Noticies / Igualada viu una intensa revetlla de Sant Joan

Igualada viu una intensa revetlla de Sant Joan

La capital de l'anoia ha tornat a celebrar Sant Joan rebent la Flama del Canigó i celebrant el correfoc, el sopar a la fresca i les revetlles per a totes les edats
24-06-2017

Igualada ha viscut aquest divendres, 23 de juny, una intensa revetlla de Sant Joan. Primer, a les 20h, ha arribat a la ciutat la Flama del Canigó que ha estat portada fent relleus, com és tradició, des d'aquest cim emblemàtic de la Catalunya Nord. Un cop a la Plaça de l'Ajuntament, s'ha encès el peveter i les diferents entitats i representacions de municipis de la comarca hi han acostat les seves torxes i fanalets per endur-se el foc de Sant Joan a les seves respectives celebracions. Els Moixiganguers han fet el seu habitual pilar i la flama ha sortit finalment en direcció a Montserrat, també fent relleus, per a encendre la foguera que, des de fa uns anys, s'encén a la Plaça del Monestir gràcies a una iniciativa conjunta entre l'Ajuntament d'Igualada i l'Abadia de Montserrat.

La flama també ha servit per encendre els Foguerons de Sant Joan a la Rambla Sant Isidre, que han permès tothom que ha volgut cuinar amb brases i sopar a l'aire lliure, en una iniciativa del Foment Casal Popular d’Igualada. Ja entrada la nit, ha tingut lloc als carrers del Nucli Històric el Correfoc de Sant Joan, enguany coordinat pels Diables d'Igualada i amb la participació del Grup Mal Llamp i els Petits Mal Llamp, els Pixapòlvora d’Igualada i els Diables d’Igualada amb els Petits Diables d’Igualada.

La festa per a totes les edats l'han posat les revetlles. A l'Escorxador, l'Associació de Gent Gran d'Igualada ha proposat una revetlla tradicional amb coca i cava per tothom i amb l’orquestra Gerunda i els seus clàssics dels anys ’60, ’70 i ’80. Finalment, fins ben entrada la matinada i novament a la Rambla, El Foment Casal Popular d'Igualada ha celebrat la revetlla de caire més jove, amb el grup Les Absentes i l’orquestra Raggatunning, que han omplert el centre de la ciutat de ritme i festa.

Totes aquestes activitats han comptat amb el suport del departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada.

IMATGES DE LA REVETLLA 2017 A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir