Sou a: Inici / Noticies / Igualada viurà “un Nadal de pel·lícula”

Igualada viurà “un Nadal de pel·lícula”

L’estrena de l’Ateneu Cinema i els llums biotrònics seran novetat en unes festes que tornaran a tenir la fira nadalenca, la pista de gel i nombroses activitats culturals i festives
30-11-2016

L’estrena aquest desembre de l’Ateneu Cinema és l’eix central de la campanya de promoció de les festes de Nadal que ha organitzat l’Ajuntament d’Igualada. Sota l’eslògan “Igualada, un Nadal de pel·lícula” s’agrupen més de cent activitats per a tots els públics que tindran lloc els mesos de desembre i gener i que busquen una alta implicació de la ciutadania i també atraure persones d’arreu del país a la ciutat.

L’obertura de l’Ateneu Cinema, prevista per al dia 16 de desembre, serà el plat fort de les festes de Nadal. Impulsat per l’Ateneu igualadí i l’Ajuntament d’Igualada, el nou cinema situat al segon pis de l’Ateneu programarà les millors pel·lícules d’estrena i projectarà tot tipus de cinema internacional, cinema en versió original, cinema en català i documentals. També mantindrà les sessions de Cineclub i farà matinals de cinema infantil.

Una altra de les novetats destacades d’aquestes festes seran les innovadores instal·lacions d’art biotrònic de l’enginyer i artista català Fèlix Vinyals, uns muntatges de llums que s’activen amb les emocions dels participants. La primera instal·lació d’art biotrònic es podrà veure aquest divendres dia 2 de desembre amb motiu de l’encesa de la il·luminació nadalenca, però n’hi haurà molts més escampats pel centre de la ciutat durant totes les festes, on els vianants podran activar bombetes al ritme del batec del seu propi cor o bé il·luminar façanes amb el contacte físic entre persones. El muntatge més esperat és el que tindrà lloc en un acte també nou: la celebració de la nit de cap d’any, en què l’Ajuntament convoca tots els igualadins a celebrar junts les campanades a la Plaça del Bruc (davant de la basílica de Santa Maria) a dos quarts de 12h de la nit. Es reedita per tercer any consecutiu la pista de gel situada a la plaça de Cal Font, que ja s’ha consolidat com un pol d’atracció i un factor de dinamització comercial, i també es repeteix la Fira de Nadal coorganitzada per Fira d’Igualada i l’Associació del Barri de la Font Vella, que omplirà els carrers del centre històric de la ciutat els caps de setmana i dies festius previs a Nadal amb 22 casetes de fusta i 19 parades amb tot tipus de productes artesans propis d’aquesta època.

Tornen la Fira de Nadal i la pista de gel · Després de l’èxit de l’any passat i amb l’objectiu d’estimular l’activitat al centre de la ciutat, enguany es repeteix la Fira de Nadal, una iniciativa de Fira d’Igualada i de l’Associació del barri de la Font Vella amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. El nombre d’expositors serà més alt que mai: 41 en total, dels quals 22 estaran instal·lats en casetes de fusta.

Per tercer any consecutiu els més intrèpids podran patinar sobre els 420 metres quadrats de pista de gel a Cal Font. Satisfets amb els prop de deu mil visitants que la pista ha atret als anys anteriors, es repeteix aquesta iniciativa que contribueix a potenciar i estimular el comerç de la ciutat. Com que el Nadal d’enguany gira entorn del cinema, tots aquells nois i noies de fins a 16 anys que vagin a patinar vestits d’heroi de pel·lícula el dia de l’obertura, divendres 2 de desembre a la tarda, patinaran de franc. L’Ajuntament d’Igualada també obsequiarà amb una entrada per a patinar a la pista de gel a tots aquells qui participin en la Marató de Recollida de Joguines que organitza Creu Roja els dies 22 i 23 de desembre. La Fira es podrà visitar durant els tres primers caps de setmana de desembre i la setmana del pont a la plaça de Pius XII, al carrer de Santa Maria, al carrer del Born, a la plaça del Bruc i a la plaça de l’Ajuntament. S’hi podran trobar productes artesans, regals de Nadal, pessebres, ornaments nadalencs i gastronomia. S’oferirà vi calent i xocolata desfeta i es faran tallers i activitats infantils, actuacions musicals a la plaça de l’Ajuntament i grans cagades multitudinàries d’un tió gegant. Totes les activitats seran gratuïtes.

Il·luminació nadalenca · Més de 3 quilòmetres d’il·luminació nadalenca recorreran els carrers de la ciutat, juntament amb 21 arbres de LEDs en diferents places i encreuaments, incloent la zona comercial Nou Centre. Els dos arbres més grans, situats a la Plaça de l’Ajuntament i a la plaça de Cal Font, seran naturals. Aquesta aposta no només pretén dotar la ciutat d’ambient nadalenc, sinó que forma part del conjunt d’accions que s’emprenen per estimular el comerç a la ciutat. L’acte d’encesa de la il·luminació nadalenca tindrà lloc el divendres 2 de desembre a partir de les 19h de la tarda.

#NADALDECINEMA a les xarxes socials · Amb l’objectiu d’atreure el màxim nombre de visitants i compradors, la campanya “Igualada, un Nadal de pel·lícula” tindrà ressò als mitjans de comunicació d’àmbit nacional i també a les Xarxes Socials. Tots aquells que facin fotos de l’ambient nadalenc a la ciutat i les pengin a les xarxes amb l’etiqueta #NADALDECINEMA entraran en el sorteig d’un abonament anual per a l’Ateneu Cinema.

Podeu descarregar l'agenda completa AQUÍ

.

  • Compartir