Sou a: Inici / Noticies / El 24 d’abril arrenca la Primavera Gran

El 24 d’abril arrenca la Primavera Gran

L’Ajuntament i l’Associació de Gent Gran organitzen un programa amb activitats musicals, culturals i lúdiques per a la tercera edat
15-04-2015

Igualada celebrarà una nova edició de la seva Primavera Gran entre el 24 d’abril i el 3 de maig. Aquesta és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació de Gent Gran, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, que aplega tot un seguit de propostes culturals, musicals i lúdiques destinades al col·lectiu de gent gran de la ciutat. Aquest dimecres n’han presentat els detalls el tinent d’alcalde d’Acció Social, el republicà Joan Torras i representants d’aquesta associació.

Dins de la programació hi haurà sortides organitzades, com la prevista pel 27 d’abril, al museu del tren Railhome BCN. Es tracta d’una important col·lecció de trens en miniatura de totes les èpoques i països. La sortida està dirigida a les persones grans de les residències d’Igualada. El mateix dia, a les 8h del matí, tindrà lloc una sortida a Ripoll, on es realitzarà una visita guiada ambientada en el segle XVII i un dinar de germanor al restaurant La Solana de Ter. El viatge, que inclou l’autobús, la visita guiada i el dinar, té un preu de 25 euros. La mateixa proposta es repetirà el dijous, 30 d’abril. A banda, es realitzarà una excursió a Montserrat, on el grup assistirà a la missa conventual, serà rebut pel pare abat, Josep Maria Soler, i participarà d’un dinar. El preu de l’activitat té un cost de 25 euros pels socis de l’Associació de la Gent Gran d’Igualada i de 27 euros pels no socis.

Les propostes musicals i d’animació seran un altre dels grans eixos. Dissabte, 25 d’abril, i dins de la programació estable del Teatre Municipal l’Ateneu es proposa assistir a la representació d’Els Tres Mosqueters, un ballet en dues parts a càrrec de l’Escola de Dansa del Consell Comarcal. L’espectacle tindrà lloc a les 19h i l’entrada per a la gent gran té un cost de 5 euros. També dissabte, a les 18h, al Casal del Passeig es durà a terme un recital obert de poesia, i l’Associació de la Gent Gran oferirà un petit refrigeri en finalitzar. Diumenge, 26 d’abril, hi haurà un concert de la Banda de Música d’Igualada al Claustre de l’Escola Pia i per dijous, 30 d’abril, hi ha prevista l’actuació de la Coral Cors Units, el Grup de Gospel i l’Agrupació Folklòrica d’Igualada. L’actuació es durà a terme a les 17h al Casal del Passeig. Pel que fa a les propostes teatrals, es proposa assistir a la representació de La meva dona és una santa, dimecres, 29 d’abril, a càrrec del grup de teatre l’Esplai de Moià. L’obra es durà a terme al Casal del Passeig a les 17h. Finalment diumenge, 3 de maig, l’espectacle de playback Llum i Color de l’Associació de la gent Gran d’Igualada servirà per posar punt i final a la celebració. L’acte de cloenda anirà a càrrec de l’alcalde d’Igualada Marc castells, el regidor d’Acció Social i Promoció Personal, Joan Torras i el president de l’Associació de la Gent Gran d’Igualada, Lluís Mas.

Els àpats de celebració també tindran protagonisme, amb el dinar d’inauguració de la Primavera Gran del 24 d’abril, el tradicional sopar amb les persones que enguany fan vuitanta anys, que tindrà lloc el 29 d’abril a l’Escorxador, o el sopar de celebració de les noces d’or matrimonials, que es durà a terme dijous, 30 d’abril, a l’Hotel Ciutat d’Igualada.

El programa d’actes es completa amb una missa a la basílica de Santa Maria, divendres, 24 d’abril, una tertúlia  titulada Les devocions i els ritus a la vida quotidiana, que es durà a terme a la Biblioteca Central, dimecres 29 d’abril, i la xerrada pels usuaris del servei de teleassistència, que tindrà lloc dimarts 28 d’abril a la sala polivalent de l’Espai Cívic Centre.

Terminis d’inscripcions

Ja estan obertes les inscripcions per participar de les diferents activitats de la Primavera Gran que ho requereixin. Per aquells actes organitzats per l’Ajuntament d’Igualada, com l’excursió a Ripoll o l’espectacle Els Tres Mosqueters, es poden formalitzar a l’Espai Cívic Centre, de 9 a 13h i de 17 a 19h de dilluns a divendres. Per aquelles propostes impulsades per l’Associació de Gent Gran d’Igualada, com són l’excursió a Montserrat, l’espectacle de playback Llum i Color, o el dinar d’inauguració de la Primavera Gran, caldrà fer-ho al despatx de l’entitat al Casal del Passeig Verdaguer, de dilluns a divendres entre les 10:30 i les 12:30h.

 

  • Compartir
Pertany a: