Sou a: Inici / Noticies / Inaugurada la remodelació de la plaça d’Alcàntara

Inaugurada la remodelació de la plaça d’Alcàntara

La renovació de l’espai s’ha fet coincidint amb els 25 anys de l’agermanament entre Igualada i la ciutat extremenya
30-12-2019

Igualada va estrenar dissabte, 28 de desembre, la remodelació integral que s’ha dut a terme a la plaça d’Alcàntara.  L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Marc Castells, i Monica Grados, alcaldessa de la localitat que dona nom a la plaça, i va incloure un homenatge a Francisco Pallarès, més conegut com a “Paco el ciego”, i actuacions folklòriques amb danses catalanes i extremenyes. Els assistents també van poder assaborir una degustació de menjars típics, com les “migas” i el pa amb tomàquet amb botifarra.

Les obres en aquest espai urbà s’han fet coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de l’agermanament entre les dues ciutats. L’alcalde Castells hi va fer referència en el seu parlament, en què es va mostrar partidari de reprendre els vincles entre ambdues localitats.

La intervenció urbanística ha consistit en l’eliminació dels desnivells i altres barreres arquitectòniques per fer l’espai més accessible i acollidor. També s’ha creat un paviment nou, acabat amb colors, que recorden els paisatges d’Extremadura, s’ha renovat l’enllumenat públic i s’han instal·lat jardineres i mobiliari urbà.

Paco el ciego

Francisco Pallarés Mula, més conegut com a "Paco el ciego" (Lorca 1943-Igualada 2018), va estar vinculat a Ràdio Igualada  -des dels anys 60 fins a principi dels 80-, des d'on retransmetia els partits de futbol de l'equip local. Fou una persona molt extrovertida i coneguda, que va deixar empremta a la societat igualadina.

 

  • Compartir