Sou a: Inici / Noticies / Increment del bus urbà durant el 2014

Increment del bus urbà durant el 2014

Les línies circulars que arriben fins al Campus Universitari i els barris de ponent creixen en més de 8.000 usuaris.
18-03-2015

El departament de Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada i l’empresa concessionària de bus urbà, S.A. Masats Transports Generals, han donat a conèixer les xifres d’usuaris del 2014 en les cinc línies de bus de la Conca d’Òdena.

El nombre de passatgers d’aquest servei va augmentar els últims dotze mesos un 3,8% respecte l’any anterior. En concret s’han transportat 25.494 usuaris més, passant de 673.002 a 698.496. Les línies circulars urbanes, LC1 i LC2, que van allargar el trajecte a l’octubre de 2014 per arribar fins al Campus Universitari, també han registrat un augment notable d’usuaris a partir del tercer trimestre de l’any. L’augment concret ha estat de 8.028 usuaris respecte del 2013.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Pont, ha explicat que “aquest increment es pot associar amb una certa reactivació de l’activitat econòmica però, sobretot, a l’extensió del servei als barris de Ponent de la ciutat a partir de l’octubre passat”. El responsable de Mobilitat confia que “durant aquest 2015 seguirà aquesta progressió positiva i, per aquest motiu i amb la complicitat de l’empresa operadora, seguirem dedicant esforços a les campanyes publicitàries del transport públic i a la difusió d’horaris, per fidelitzar els clients i demostrar-ne l’eficiència a la Conca d’Òdena”.

A banda de l’ampliació de trajectes, una altra de les novetats del 2014 va ser que es van crear horaris de butxaca per facilitar la informació als usuaris. De cara al 2015, es preveu continuar en aquesta mateixa línia, incorporant codis QR a les parades i començant a treballar una aplicació per a smartphones i tablets que permeti interaccionar amb el Sistema d’Ajut a l’Explotació (SAE) de l’empresa i obtenir així el temps d’espera real des de qualsevol parada.  

En l’actualitat ja hi ha panells informatius que faciliten aquesta informació, però només a aquelles parades que acostumen a concentrar una major quantitat d’usuaris, o que són punts de confluència amb altres  línies de bus o amb el servei de tren.

  • Compartir