Sou a: Inici / Noticies / Inici del curs escolar 2015/16 a Igualada

Inici del curs escolar 2015/16 a Igualada

El número d’alumnes a la ciutat es redueix en un 9,5% a les escoles bressol i en un 3,4% en educació infantil.
16-09-2015
Inici del curs escolar 2015/16 a Igualada

Foto: Institut Badia i Margarit

El curs escolar 2015/2016 ha arrencat a la ciutat d’Igualada amb xifres globalment semblants a l’any anterior pel que fa als alumnes matriculats als estudis obligatoris i llars d’infants. Segons ha detallat aquest dimecres la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, amb dades pràcticament definitives són 7.413 els alumnes a les aules de la ciutat: 454 en escoles bressol, 1.509 en Educació Infantil, 3.178 a Primària i 2.272 a Secundària. Això suposa, respecte el curs anterior, un descens del 9,5% a les llars d’infants i del 3,4% a Infantil i, en canvi, un augment del 0,2% a Primària i del 4,4% a ESO. En total, doncs, la capital de l’Anoia incrementa el nombre d’estudiants en un 0,05%, quatre alumnes més que un any enrere, quan n’hi havia 7.409.

Arrencada del nou Institut Badia i Margarit · Una de les principals novetats enguany és la posada en marxa del tercer institut públic d’Igualada, el Badia i Margarit, al sector de Llevant de la ciutat. El nou centre que, en aquesta primera fase s’ubica al mateix complex de l’escola Gabriel Castellà i que en els propers anys ha d’augmentar les seves instal·lacions amb un nou edifici i instal·lacions esportives al mateix recinte, comença amb 58 alumnes que completen dues línies de primer d’ESO. La majoria d’aquests procedeixen d’escoles d’Igualada, però també d’altres municipis de la comarca. Illa argumenta que “aquestes dades confirmen que la ciutat necessitava un tercer institut” i explica que la direcció i el professorat del centre “ens han traslladat la seva satisfacció amb aquests primers dies d’activitat”.

L’altra novetat, derivada de la posada en marxa del Badia i Margarit, és el trasllat de l’Escola d’Adults, fins ara a l’edifici del Gabriel Castellà. L’inici de la seva activitat es preveu per l’última setmana de setembre a l’edifici de la Teneria de la Plaça del Rei. Durant l’estiu, les seves aules han experimentat una profunda reforma, en el marc d’un projecte que la regidora assegura que “retornarà l’activitat formativa a un edifici emblemàtic del centre de la ciutat, que ha d’esdevenir novament un pol d’ensenyament i cultura”.

Inici dels estudis superiors públics · Aquests dies arrenca també l’activitat al Campus Universitari d’Igualada, que aquest curs tindrà al voltant de 350 alumnes. Destaca especialment la bona acceptació dels recuperats estudis d’Infermeria amb la Universitat de Lleida, amb 44 estudiants al primer curs del grau, i també l’arrencada dels estudis ja existents d’Enginyeria i Organització Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya, que comencen amb 50 alumnes. Gairebé la meitat d’aquests nous estudiants del Campus procedeixen de fora de la comarca de l’Anoia. A banda, una desena d’estudiants que han completat el grau d’Enginyeria de la UPC, inicien aquest curs el grau d’Administració i Direcció d’Empreses de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), una doble titulació que els permetrà sortir amb l’acreditació d’ADE Industrial.

Pel que fa als cicles formatius de Grau Mitjà, el curs comença amb 698 estudiants a l’Institut Milà i Fontanals i amb 64 alumnes a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, cursant disciplines relacionades amb el disseny gràfic i l’artesania en cuir. Finalment, pel que fa als cicles formatius de Grau Superior, el Milà i Fontanals compta amb 635 estudiants i l’EMA Gaspar Camps amb 50 alumnes més, que cursen Gràfica Publicitària.

Millores als centres públics durant l’estiu · Patrícia Illa també ha destacat les obres dutes a terme als centres públics d’ensenyament aprofitant l’aturada estival. A banda de les tasques executades en aquest cas per la Generalitat a l’institut Badia Margarit i a l’Escola d’Adults de la Teneria, s’han invertit 25.000 euros en la millora de l’accessibilitat de l’escola Ramon Castelltort, s’han fet diferents treballs de pintura a les tres llars d’infants municipals –La Rosella, La Lluna i L’Espígol– i diferents tasques de manteniment preventiu a l’escola Garcia Fossas, la Dolors Martí i el Gabriel Castellà.

  • Compartir