Sou a: Inici / Noticies / Investigació de l'origen de l'incendi forestal de l'Anoia

Investigació de l'origen de l'incendi forestal de l'Anoia

La investigació conjunta d’Agents Rurals i Mossos permet confirmar l’origen del foc accidental a la finca de Can Rossinyol.
27-07-2015
Investigació de l'origen de l'incendi forestal de l'Anoia

Foto: Agents Rurals

La investigació conjunta dels Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i dels Mossos d’Esquadra ha permès concloure que el foc iniciat ahir al migdia a l’Anoia va se un foc accidental, provocat durant la manipulació d’una picadora de palla a la finca de Can Rossinyol.
 
Les informacions inicials aportades pels testimonis del foc ahir a la tarda sobre la possible àrea d’inici de l’incendi entre els que es trobava el presumpte causant del incendi presentaven certes contradiccions amb els indicis  i els indicadors recollits durant la inspecció de la zona per part dels agents rurals i no permetien apuntar cap hipòtesi  de la  causa.Posteriorment, el presumpte causant,  que no és agricultor a títol principal , va canviar les manifestacions  que  va fer en un primer moment als agents rurals.
 
Finalment, fruit de la investigació realitzada pels mossos i els agents rurals arran de les diverses contradiccions inicials s´ha pogut concloure que l´incendi va tenir un origen accidental produït pels treballs agraris que realitzava un home de 59 anys d´edat, nacionalitat espanyola i veí d´Òdena. L´home, que s´ha presentat aquest matí voluntàriament a dependències policials de Mossos d´Esquadra, ha reconegut que estava manipulant una picadora de palla quan es va iniciar el foc accidentalment. Per aquest  motiu ha quedat imputat per un delicte d´incendi forestal.
 
L’ús de les picadores de palla és una practica  poc freqüent, que es realitza   quan  la sega del cereal ha generat poca palla i no  surt a compte embalar-la. La palla es pica abans de  llaurar el terreny per  preparar la sembra de la propera collita.
 
Tot i que la campanya de la sega ja ha finalitzat, el Govern fa una crida a la corresponsabilitat i recorda, una vegada més, la necessitat vital d’extremar les precaucions en la realització de qualsevol activitat que pugui ser generadora de risc d’incendi, especialment amb la situació actual de manca d’humitat i elevades temperatures a la majoria de comarques de Catalunya.
 
El Govern agraeix així mateix, l’esforç i el treball intens que estan desenvolupant tots els operatius mobilitzats per lluitar contra aquest foc (el més important d’enguany quant a superfície cremada, amb un total de 1.235 ha a  les 13.30 hores d’avui): bombers, agents rurals, ADF’s , ajuntaments, consells comarcals i voluntaris de molts municipis que ofereixen de manera desinteressada la seva ajuda i solidaritat amb les persones i veïns afectats quan es produeixen situacions com la que estem vivint.
(*notícia via Generalitat de Catalunya)
  • Compartir