Sou a: Inici / Noticies / Jordi Savall visita la secció que inclou tot el seu fons a Biblioteca Central d’Igualada

Jordi Savall visita la secció que inclou tot el seu fons a Biblioteca Central d’Igualada

El fons, que es pot consultar, conté més de 250 documents
05-02-2022

La sala de música de la Biblioteca compta des de l’any passat amb el Fons Jordi Savall. Aquí s’hi pot trobar l’extens catàleg de l’obra d’aquest músic igualadí conegut a nivell internacional, que inclou uns 250 documents entre discos compactes i audiovisuals. Jordi Savall fa més de cinquanta anys que es dedica a la recerca de músiques antigues, que llegeix i interpreta ja sigui amb la seva viola de gamba o com a director. Unes músiques que recrea amb les formacions Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations.

La creació d’aquest fons va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Igualada per la Unesco, la Fundació CIMA (Centre Internacional de Música Antiga) i el segell discogràfic Alia Box, el qual va oferir a la Biblioteca tots els audiovisuals del seu catàleg amb unes condicions úniques. L’objectiu de la Biblioteca és conservar tota la seva obra com a part de la seva Col·lecció Local, on es preserva tota la producció dels autors de la comarca pel seu valor patrimonial. Per aquest motiu, aquests CDs i DVDs tenen unes condicions especials de préstec que cal consultar al taulell de la mateixa sala.

A més, la Biblioteca Central d’Igualada li dedicarà la propera sessió del seu Club de música, el dimecres 9 de febrer a les 7 de la tarda. La vetllada anirà a càrrec de la musicòloga Anna Romeu i Solà i, com sempre, és oberta a tothom i no cal inscripció prèvia. En aquesta nova audició del club es podrà fer un tast dels cançoners musicals del primer Renaixement espanyol.

  • Compartir