Sou a: Inici / Noticies / Jornada per debatre i analitzar la mutilació genital femenina

Jornada per debatre i analitzar la mutilació genital femenina

L’objectiu és donar pautes útils als professionals de la salut, de l’àmbit educatiu i dels serveis socials.
01-02-2016

Coincidint amb el Dia Internacional de la Tolerància Zero contra la Mutilació Genital Femenina, que se celebra el 6 de febrer, divendres, dia 5, les regidories d’Acció Social i Igualtat i d’Entorn Comunitari de l’Ajuntament d’Igualada organitzen una taula rodona per debatre aquesta problemàtica. Durà per títol Abordatge de la mutilació genital femenina: atenció i recuperació de les dones, i compta també amb el suport del Consorci Sanitari de l’Anoia i l’Institut Català de les Dones.

L’acte tindrà lloc aquest divendres a la Sala d’Actes de l’Hospital d’Igualada a les 12h. L’objectiu és donar pautes als professionals de la salut, de l’àmbit educatiu i dels serveis socials, així com a qualsevol persona interessada, per aprofundir en la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de la problemàtica.

Comptarà amb tres xerrades. Eva Martínez, llevadors de l’ASSIR Montbui protagonitzarà Què és la MGF i quines conseqüències té per la salut de les dones?; Laura Riba, tècnica de cooperació Internacional al Desenvolupament, analitzarà El context sociocultural de la MGF i estratègies de prevenció: el cas de Gàmbia; i, finalment, Nati Veraguas, directora del SIE Catalunya Central, parlarà de la Situació actual en la intervenció i reptes. L’obertura de la jornada anirà a càrrec del tinent d’alcalde d’entorn Comunitari, Fermí Capdevila, i la cloenda a càrrec de la tinent d’alcalde d’Acció Social i Igualtat, Carme Riera.

Una problemàtica encara massa vigent · La mutilació genital femenina (MGF) és el nom genèric donat a aquelles pràctiques que impliquen l’extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres agressions als òrgans genitals de les dones per raons culturals, religioses o altres, amb finalitat no terapèutica. La MGF és un acte de violència masclista que, sovint, genera complicacions físiques, psicològiques i sexuals en les dones i en les nenes.

Actualment, la MGF es practica en gairebé una trentena de països africans i en alguns d’Àsia i afecta a uns dos milions de nenes cada any. És per això que l’Organització Mundial de la Salut ha establert el 6 de febrer com a dia internacional de lluita contra la MGF, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquesta pràctica, considerada una vulneració dels drets humans de les nenes i dones.

  • Compartir