Sou a: Inici / Noticies / L'11 de març, taller experimental 'Fem fotografies solars'

L'11 de març, taller experimental 'Fem fotografies solars'

La proposta, gratuïta i que permetrà conèixer la cianotípia, forma part del programa 'Creactiva’t al Museu' i del festival fotogràfic FineArt Igualada
05-03-2018
L'11 de març, taller experimental 'Fem fotografies solars'

Imatge: 'Anna Atkins algae cyanotype. 1843' (Wikipedia)

El proper diumenge, 11 de març, a les 12h, el Museu de la Pell d’Igualada estrena el nou programa familiar Creactiva’t al Museu! amb un taller inspirat en una tècnica fotogràfica, la cianotípia, que se celebrarà coincidint també amb el festival fotogràfic FineArt.

La cianotípia és un procediment senzill d’impressió de fotografies en què s’utilitza la llum ultraviolada, com la llum solar, per obtenir imatges d’objectes. Les còpies que en resulten són d’un color blau intens, en anglès anomenades justament blueprints. Aquest color tan característic és conegut com a blau de Prússia o blau cian,  d’on ve el nom d’aquesta tècnica.

En aquest taller, els participants podran fer fotografies molt suggeridores inspirades en el procés de la cianotípia, gràcies a l’impacte de la llum ultraviolada sobre papers fotosensibles. Primer s’experimentarà amb l’anomenada llum negra i després, si les condicions solars i de vent són favorables, es repetirà la tècnica aprofitant l’espectre ultraviolat de la llum solar. L’activitat, gratuïta i amb aforament limitat, és per a participants a partir de 6 anys.

Programa Creactiva’t al Museu! · El programa Creactiva’t al Museu! Diumenges familiars al Museu de la Pell reuneix deu propostes mensuals molt variades que van des de tallers de fotografia, disseny, tecnologia i creació artística fins a un contacontes, una visita performativa i una activitat al rocòdrom Ingravita. L’objectiu és posar en valor l’experiència de crear i d’aprendre gaudint en família, al voltant de les exposicions temporals i les col·leccions del Museu, la història i l’expressió de la cultura local.

Aquesta iniciativa del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada i el Museu de la Pell compta amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps, els Moixiganguers d’Igualada, Ingravita, el Museu-Molí Parerer de Capellades, la Comissió de la Cavalcada de Reis d’Igualada i la Diputació de Barcelona.

 

  • Compartir