Sou a: Inici / Noticies / L'11 de novembre, 'Somni d'una nit d'estiu' al Teatre Municipal l'Ateneu

L'11 de novembre, 'Somni d'una nit d'estiu' al Teatre Municipal l'Ateneu

Un espectacle lúdic i d’alegria efervescent que fa gaudir els espectadors gràcies a una interpretació festiva, descarada i juganera
05-11-2018

La companyia Els Pirates Teatre presenta diumenge vinent, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada, el clàssic de William Shakespeare Somni d’una nit d’estiu. Un espectacle lúdic i d’alegria efervescent que fa gaudir els espectadors gràcies a una  interpretació festiva, descarada i juganera. Adrià Aubert ha adaptat la traducció de Salvador Oliva, juntament amb Ariadna Pastor, i dirigeix els seus intèrprets: Laura Aubert, Núria Cuyàs, Ricard Farré, Ariadna Pastor, Laura Pau, Lluna Pindado i Àlvar Triay.  La funció serà el proper diumenge, 11 de novembre, a les 19h.

Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h, el dissabte d'11 a 14h i  de 18 a 21h o el diumenge d'11 a 14h. També al web www.ticketea.com i, des d’una hora abans de la funció a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades tenen un preu de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

Somni d’una nit d’estiu · Els Pirates Teatre han escollit Somni d’una nit d’estiu de Shakespeare i n’han fet una versió fresca, que contagia bones vibracions, ganes de joc i molt humor. La confusió volguda entre somni i realitat fa que aquesta sigui una de les grans obres de l’autor. Perquè allò que podria ser simplement una anècdota i divertiment es converteix en una reflexió sobre els misteris de l’amor.

Harold Bloom inventa el concepte de la Llei de Puck, per resumir allò que pateixen els quatre enamorats del Somni. Bloom es pregunta: és important, en realitat, qui es casi amb qui? Els matrimonis, segons Shakespeare, estan condemnats a tenir poca fortuna. Per tant, els nostres desastres matrimonials són tan arbitraris com ho són els encerts. Puck es diverteix canviant allò que inicialment sembla destinat als enamorats del Somni, justament per fer-los notar que l’amor no deixa de ser un sentiment arbitrari. Un sentiment en el qual la humanitat hi fa recaure gran part de les decisions. Tot sovint, fins i tot, confiant-hi cegament. No deixa de tenir certa ironia, doncs, que aquest text fos escrit per ser representat en un casament.

Al Somni d’una nit d’estiu hi ha una mica de tot. Un dels aspectes més sorprenents és la barreja eclèctica de personatges: Teseu i Hipòlita provinents de la llegenda clàssica, Oberon extret dels relats llegendaris celtes, Titània o la deessa Diana segons Ovidi, la companyia d’artesans provinents del teatre popular anglès, el follet del folkore anglosaxó Puck i altres fades i, per acabar, uns enamorats que poden ser de qualsevol lloc i època. Tota aquesta barreja inclou, per cert, personatges coneguts popularment pel públic de l’època i personatges totalment inventats per l’autor.

Tots ells conviuen en un text que mescla la comèdia més popular amb una poesia fosca que arriba a nivells de crueltat elevats, que acaba amb un final feliç no exempt d’una certa amargor. I és que Shakespeare aconsegueix sempre, gràcies a una certa profunditat en el caràcter i accions dels seus personatges i situacions, que l’espectador reflexioni sobre allò que veu. I més enllà de la reflexió, aconsegueix que hom pugui identificar-se amb allò que veu, i per tant, ho pugui arribar a viure.

Una companyia festiva · Els Pirates Teatre és una de les companyies alternatives més antigues de Barcelona Neix l’any 2001 i, des de desembre de 2013, porta la gestió d'El Maldà, que enguany ha estat guardonat com a millor sala privada als premis Teatre Barcelona 2018. El seu teatre manté sempre forts vincles amb la música i proximitat amb el públic. Formada per catorze persones de diferents disciplines, els seus membres sempre han compartit les ganes de crear i jugar sobre l'escenari.

La companyia, que deu el seu nom al primer espectacle on es van conèixer, Els Pirates de Gilbert i Sullivan, porta ja a les seves espatlles un total de 28 espectacles. Actualment giren amb el nou projecte Somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare, que van estrenar a La Seca Espai Brossa, amb gran èxit de crítica.

En els últims anys han estat molts els espectacles que han pujat dalt l’escenari. Darrerament, el cabaret musical i polític al Balneari Maldà (2016-2017) i Ronda naval sota la boira de Pere Calders (2015-2016). Abans, Nit de Reis de William Shakespeare es va poder veure en la temporada 2014-15 al Maldà, a la Biblioteca de Catalunya i al Festival Shakespeare de Neuss, Alemanya. Un dels més exitosos va ser Sing song swing, programat dues temporades al Maldà i amb gira extensa per Catalunya. També en són bons exemples l’espectacle de varietats Comedy Tonight al Teatre Llantiol (2010-2011) i Teatre de carrer de Joan Brossa, dirigida per Adrià Aubert. Aquest últim va ser un espectacle inèdit de poesia visual que es va poder veure al Théâtre du Petit Parmentier de Paris (2009), als festivals Taca d’Oli (Reus, 2008), Tempo Mutevole (Venecia, 2007), Barribrossa (Brossa Espai Escènic, 2006 i 2007), Megafon (Bochum, 2006) i EYE European Young Expressions (Düsseldorf, 2006), així com a diferents espais i festivals de Catalunya.

En l'àmbit de teatre familiar, realitzen les audicions musicals Un viatge pel musical, per a un públic de 8 a 16 anys, i L'aventura del teatre i la música, per infants de 3 a 8 anys, així com Ulisses, una odissea musical, de Francesc Hernández i Pere Cowley (Teatre Regina, 2011). També per a tots els públics, Els Pirates Teatre organitzen itineraris literaris teatralitzats com Sarrià poètic junt amb el Districte de Sarrià-Sant Gervasi i la Xarxa de Patrimoni Literari de Sarrià, Un volt pel Sant Feliu de Gaziel (2007), Joaquim Ruyra a Blanes i Ángel Guimerà al Vendrell, Jove Rodoreda, tots ells coordinats per Maria Canelles.

  • Compartir